Hoe kun je overal kijken naar Formula E in 2024

Hoe kun je ervoor zorgen dat overal Formule E kijken mogelijk kan worden gemaakt? In dit artikel wordt dat duidelijk en eenvoudig uitgelegd, waar en hoe je Formule E kunt kijken. Zodat je ook in Nederland én in het buitenland naar Formule E kunt kijken en geen enkele wedstrijd hoeft te missen.

Probeer ExpressVPN
Overal kijken naar Formule E, met ExpressVPN

Met ExpressVPN kun je geografische blokkades op digitale content deblokkeren en dus ook alle spannende Formule E wedstrijden zien. Pak nu je kans om maar liefst 49% korting toe te passen. Zo kun je een 12 maanden abonnement nemen en ruimschoots profiteren van een 30 dagen geld-terug garantie.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

De beste streaming sites voor Formule E livestream

Het kanaal Eurosport vanuit Nederland is een uitmuntende optie voor live Formule E kijken. Behalve de optie om deze spannende wedstrijden via de televisie te volgen, kun je ook andere apparaten gebruiken (waaronder je smartphone). Formule E live kijken kan in die zin op een flexibele wijze worden gedaan.

Wel heb je een abonnement nodig en is een betaling dus vereist om dit te kunnen doen. Echter hebben we ook de beste gratis streaming websites voor je uitgezocht, zodat je kosteloos kunt genieten van FormuleE.

Formule E livestream

De beste gratis streaming websites voor Formule E live stream

Zonder de portemonnee te trekken, kun je al genieten van livestream Formule E. Lees gauw verder voor de gratis streaming websites waar je met volle teugen kunt genieten van je favoriete bestuurder(s). Het gaat om de volgende websites waar Formule E kijken kan plaatsvinden:

 • Ziggo Sport

Ziggo Sport een sportkanaal vanuit Nederland, waarbij Formule E live kijken ook vanuit verschillende apparaten kan worden gedaan. Het desbetreffende kanaal – Ziggo Sport – is gratis als je klant bent bij Ziggo. Let wel: wegens de locatie kun je dus bij dit kanaal alleen Formula E Nederland kijken.

 • RTBF

Je ook de optie om via RTBF – namelijk een Franstalig kanaal vanuit België – je favoriete wedstrijden te zien. Ook hiervoor geldt dat RTBF kan worden bekeken vanuit verschillende apparaten zoals je laptop, smartphone of tablet – afhankelijk van jouw voorkeur. Dit kanaal is dus ook gratis, maar Formule E livestream via dit kanaal kan alleen vanuit België worden bekeken.

 • Channel 4

Je ook gaan voor Channel 4. Dit betreft de grootste Britse streaming service en is ook kosteloos en beschikbaar op verschillende apparaten. Wel kun je het alleen vanuit Engeland bekijken.

Voor alle drie de kanalen geldt dus dat je gebonden bent aan de locatie waar het wordt uitgezonden. Formule E live kijken i Nederland is dus normaal gesproken niet mogelijk vanuit andere (dan bovenstaand genoemde) landen.

Waarom je geen live Formule E buiten de beschikbare geografische zone

Vanwege locatie gebonden restricties, kun je niet zomaar overal live Formule E kijken. Waar komen deze restricties vandaan? De uitzender is wegens contractuele eisen met de programmamakers verplicht om alleen in de beschikbare geografische zone uit te zenden.

Als je dit probleem wilt verhelpen, dan is het belangrijk om je IP adres te verschuilen – aangezien dit verraadt waar je je precies bevindt.

live Formule E kijken

Met een buitenlands IP adres kom je niet verder. Je hebt namelijk een VPN nodig, waardoor je digitale identiteit anoniem wordt gemaakt en je daardoor geografische blokkades kunt omzeilen.

Zo kun je met een VPN gebruik maken van ieder kanaal die we zojuist hebben genoemd (Eurosport, Ziggo Sport, RTBF of Channel 4), mits je de juiste server hiervoor inschakelt. Dit zal verder worden toegelicht in het stappenplan.

Het is wel belangrijk dat je niet lukraak voor een VPN gaat, maar kiest voor een betrouwbare aanbieder. Zo kun je zorgeloos genieten van Formule E live kijken en achterover leunen. Een VPN aanbieder die keer op keer betrouwbaar is gebleken, is ExpressVPN.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van mei 2024

Stappenplan voor Formule E live kijken met een VPN, ongeacht je locatie

Om Formule E livestream overal te kunnen kijken, kun je de volgende stappen uitvoeren.

 1. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en veilige VPN. Een aan te bevelen aanbieder is ExpressVPN.
 2. Nadat je een aanbieder hebt gekozen, kun je je apparaat verbinden met de VPN. Bij ExpressVPN vind je zowel desktop als app versies, waardoor je je gewenste apparaat met een VPN kunt verbinden.
 3. Wat betreft de verbinding, is het belangrijk om je VPN te verbinden met de locatie van het kanaal.
  • Voor Eurosport en Ziggo Sport dien je verbinding te maken met een Nederlandse server.
  • Voor RTBF dien je een VPN verbinding te maken met een Belgische server.
  • Voor Channel 4 moet je een VPN verbinding maken met een Britse server.
 4. Na het verbinden met de juiste server, kun je naar de door jouw gekozen streaming website gaan. Nu heb je geen last meer van locatie gebonden restricties! Overal live Formule E kijken is nu realiteit geworden.

Probeer ExpressVPN geheel kosteloos uit

Er is een aangename en noemenswaardige verrassing. Je kunt namelijk maar liefst 30 dagen lang genieten van een gratis VPN die helemaal betrouwbaar is, namelijk ExpressVPN. Zo heb je de vrijheid om, ongeacht je locatie, te genieten van Formule E live kijken. Geheel kosteloos en zonder risico.

Het kost ook helemaal geen moeite: het aanvragen van een 100% terugbetaling kan via een makkelijk chatbericht bij de klantenservice van ExpressVPN worden gedaan.

Formule E live kijken

Vanuit de klantenservice zal dan ook niet naar de reden worden gevraagd. Dus zonder een gecompliceerd proces kun je een maand lang genieten van een gratis VPN. Je dient de terugbetaling wel binnen 30 dagen te doen, maar voor de rest zijn er geen specifieke voorwaarden aan verbonden.

ExpressVPN is een zeer gulle aanbieder, waardoor je maar liefst een maand lang gratis kan genieten van overal live Formule E kijken (en uiteraard ook andere locatie gebonden content).

De beste VPN’s voor Formule E livestream

We hebben zelf ook een lijst opgesteld met de meest betrouwbare en beste VPN’s die je kunt inzetten. Uiteraard komt ExpressVPN bovenaan de lijst te staan. Dit is op basis van zorgvuldig onderzoek gedaan, waarbij aspecten die gebruikers belangrijk vinden in acht zijn genomen.

Zo kun je zorgeloos een VPN inschakelen om Formule E livestream overal ter wereld mogelijk te maken.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Allerlei voordelen van VPN’s

Behalve het feit dat je met een VPN ook live Formule E kijken in het buitenland mogelijk kan maken, zijn er ook allerlei andere verrassende voordelen hieraan verbonden. Je kunt hierbij denken aan het grotere plaatje: namelijk het deblokkeren van wereldwijde content, ook als het gaat om bijvoorbeeld Netflix en Hulu.

Verder ben je ook veiliger in de digitale wereld als geheel. Zo ben je bijvoorbeeld ook minder snel vatbaar voor cybercriminelen die je gegevens vissen.

Formule E

Niet alleen geniet je van meer veiligheid op het web, maar is je privacy ook veel beter gewaarborgd. Hierbij gaat het onder andere om versleutelde gegevens, maar ook beduidend meer veiligheid als je surft op gratis Wi-Fi netwerken. Een VPN is zeker de moeite waard om in te zetten.

FAQ

Wat is de Formule E?

Formule E is een soort variant op Formule 1 maar dan met elektrische auto’s.

Formule E kalender 2023

E-Prix Circuit – Land Datum
R1 – Mexico Stad ePrix 2023 Autódromo Hermanos Rodríguez – Mexico 14 Januari
R2 – Diriyah ePrix 2023 Riyadh Straat Circuit – Saudi-Arabië 27 Januari
R3 – Diriyah ePrix 2023 Riyadh Straat Circuit – Saudi-Arabië 28 Januari
R4 – Hyderabad ePrix 2023 Hyderabad Straat Circuit – India 11 Februari
R5 – Kaapstad ePrix 2023 Kaapstad Straat Circuit – Zuid Afrika 25 Februari
R6 – São Paulo ePrix 2023 São Paulo Straat Circuit – Brazilië 25 Maart
R7 – Berlijn ePrix 2023 Tempelhof Airport Straat Circuit – Duitsland 22 April
R8 – Berlijn ePrix 2023 Tempelhof Airport Straat Circuit – Duitsland 23 April
R9 – Monaco ePrix 2023 Circuit de Monaco – Monaco 6 Mei
TBA TBA 20 Mei
R11 – Jakarta ePrix 2023 Jakarta International e-Prix Circuit – Indonesië 3 Juni
R12 – Jakarta ePrix 2023 Jakarta International e-Prix Circuit – Indonesië 4 Juni
TBA TBA 24 Juni
R14 – Rome ePrix 2023 Circuito Cittadino dell’EUR – Italië 15 Juli
R15 – Rome ePrix 2023 Circuito Cittadino dell’EUR – Italië 16 Juli
R16 – London ePrix 2023 ExCeL London – Verenigd Koninkrijk 29 Juli
R17 – London ePrix 2023 ExCeL London – Verenigd Koninkrijk 30 Juli

Formule E bestuurder 2023

De bestuurders maken of breken de wedstrijden. Hieronder geven we graag een introductie omtrent de bestuurders van Formule E.

Formule E bestuurder

Conclusie

Formule E livestream is mogelijk op de kanalen Eurosport, Ziggo Sport, RTBF of Channel 4. De Formule E wedstrijden zijn een soort variant op Formule 1, wat ook interessant kan zijn aangezien de VPN ook toegang biedt tot andere content. Wegens geografische blokkades, kun je de zenders niet zomaar in het buitenland bekijken.

Kijk Formule E live, ook in het buitenland, door het gebruikmaken van een VPN. Door een anonieme digitale identiteit, kun je over geografische grenzen heen stappen. Zo heb je de vrijheid om waar dan ook ter wereld live Formule E kijken mogelijk te maken. Als je voor een VPN wilt gaan die goed functioneert, dan kun je het beste gaan voor ExpressVPN.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl