Nederlandse Netflix in het buitenland streamen 2021

In het verleden was het alleen mogelijk Netflix Nederland te streamen vanuit… nou Nederland dus. Alleen wanneer je een VPN aanbieder gebruikte was het mogelijk om Netflix in het buitenland te kunnen streamen. Dit is natuurlijk super onhandig, zeker wanneer je Netflix in buitenland wilt streamen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Inmiddels zijn er bepaalde EU-wetgevingen gewijzigd. Je kunt nu de Netflix Nederland kijken vanuit ieder land in de Europese Unie. Buiten de EU zijn de geo-restricties echter nog wel van kracht. Als je Netflix buitenland  (Nederlandse films) wilt streamen vanuit een niet-EU-land heb je dus een versleutelde verbinding (VPN) nodig. Overigens geldt deze EU regel alleen voor 3 maanden. Verblijf je een langere periode buiten Nederland kan je niet om een VPN heen.

BIJGEWERKT: 17 October 2021

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Netflix in het buitenland ontvangen

Wie wil dit nu niet? Iedereen wil toch gewoon Nederlandse Netflix in buitenland kunnen streamen? Ik in ieder geval wel en ben dus  op zoek gegaan naar methodes om gratis een VPN te kunnen gebruiken tijdens mijn verblijf in het buitenland.

Je komt al snel bij vele providers die pretenderen een gratis aanbieder te zijn, echter dat is niet waar. Je krijgt een uitgeklede VPN voorgeschoteld die vaak niet eens werkt.

Vaak denk je maar een VPN nodig te hebben voor een korte periode bijvoorbeeld voor een speciaal sportevenement zoals een Formule 1 race of een voetbal wedstrijd zoals de Champions league, maar vergeet je vakantie ook niet!

De volgende aanbieder, ExpressVPN geeft zonder blikken of blozen gewoon je geld terug. De competitie voert ook dit beleid maar het is altijd lastig om werkelijk je geld terug te krijgen. Je moet altijd aan bepaalde voorwaarde doen. Bij ExpressVPN is dit niet het geval. Dit beleid kunnen we dan gebruiken om een maand gratis van een volledig functionerende VPN gebruik te maken.

 

GRATIS ExpressVPN testen
30 dagen gratis gebruiken

Gratis VPN aanbieders voor Netflix Nederland

Ik hoor je al denken “Ho eens even, ik ga toch niet betalen voor een VPN verbinding. Voor Netflix moet ik ook al betalen!”

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is toch een abonnement aan te schaffen. Gratis VPN verbindingen zijn niet veilig. Er zijn echt maar heel weinig betrouwbare gratis VPN aanbieders. Netflix in buitenland zal bijna niet mogelijk zijn met een GRATIS aanbieder!!

Waarom is het gebruik van gratis VPN diensten onverstandig?

  • Ongeschikt om Nederlandse Netflix buitenland te streamen. Betaalde VPN aanbieders hebben allemaal een speciale afdeling die ervoor moet zorgen dat de verbindingen gemaakt en behouden kunnen worden. Dat is namelijk niet iets vanzelfsprekends. Een gratis VPN aanbieder heeft de middelen niet om dit consistent voor elkaar te krijgen.
  • Het is onveilig. Kom niet bij mij klagen over alle malware die je op je apparaat hebt staan nadat je een gratis VPN dienst gebruikt hebt. Ik heb je gewaarschuwd!
  • Je bent niet anoniem. Het punt van een VPN verbinding is juist anonimiteit. Maar veel gratis diensten gebruiken software die jouw surfgedrag opslaan en soms doorverkopen. Deze software vertraagt ook vaak de verbinding.
  • Pop-ups. Deze vorm van advertenties is ontzettend irritant. Met een gratis aanbieder kun je er donder op zeggen dat er ineens overal pop-ups verschijnen. Want gratis aanbieders willen ook geld verdienen. Deze advertenties vertragen de verbinding ook vaak.
  • Opzettelijke vertragingen. Deze is geniepig. Naast de vertragingen die je oploopt vanwege de trackingsoftware en reclames, vertragen de aanbieders vaak opzettelijk de vertraging. Met als doel je over te halen toch ergens een geldbedrag voor te laten betalen.
  • Bandbreedte wordt beperkt. De gratis aanbieders zullen je bandbreedte beperken, waardoor je niet alles via de VPN doen kan.
  • Bandbreedte verkopen. Last but not least. Er zijn VPN aanbieders die in de voorwaarden hebben opgenomen dat ze gebruik maken van jouw bandbreedte in ruil voor hun service. Dat betekent dat hun betalende klanten gebruik maken van jouw bandbreedte. En wie weet wat voor illegale praktijken zij daarmee uitspoken. Let hier dus op! Ga er alsjeblieft niet mee akkoord want voor je het weet staan de mannen in pak voor je deur.

De nieuwe Europese regelgeving

Op 1 april 2018 is er een wet gewijzigd in de Europese Unie, waarmee de geo-blokkade van tv-uitzendingen binnen de EU is opgeheven. Dit betekent dat je Netflix in het buitenland kunt kijken vanuit ieder EU-land. Daar is geen VPN verbinding meer voor nodig. Ik raad je nog altijd aan te allen tijde een VPN verbinding te gebruiken. Om jezelf te beschermen tegen pottenkijkers bijvoorbeeld. Maar voor het kijken van Nederlandse films Netflix in EU-landen is het niet meer nodig.

Wat is het gevolg van deze wet?

Voorheen was een VPN verbinding een absolute must om in te loggen op Netflix Nederland vanuit de andere EU-landen. Maar de nieuwe wet zorgt er dus voor dat dit niet meer nodig is. Je kunt je Nederlandse Netflix account gewoon gebruiken binnen de Europese Unie.

Maar buiten de EU heb je dus nog steeds te maken met de geo-blokkades. Als je dan inlogt op je Netflix Nederlandse account, word je met de plaatselijke Netflix verbonden. Ga je op zakenreis naar Kenia en log je in met je Netflix buitenland NL account, dan word je verbonden met de Keniaanse Netflix.

Ga je vervolgens op wintersport in Zwitserland? En wil je na een lange dag op de piste met een mok warme chocolademelk Netflix in het buitenland kijken? Dan kom je van een koude kermis thuis. Je wordt met de Zwitserse Netflix verbonden in plaats van Netflix buitenland (Nederland). Want zoals je weet ligt Zwitserland wel in Europa, maar horen ze niet bij de Europese Unie.

De meest geschikte VPN aanbieders om Nederlandse netflix kijken mogelijk te maken buiten NL

Niet alle VPN diensten zijn geschikt voor het streamen van Nederlandse Netflix in buitenland. De volgende aanbieders zijn hier het beste voor Netflix original NL. Nu hoef je niets te missen van Carice van Houten, Frank Lammers, Pierre Bokma, Jeroen van Koningsbrugge en natuurlijk nog veel meer beste Nederlandse serie s

Netflix Nederland – Het lokale Netflix buitenland omzeilen

Hieronder zie je een plaatje hoe eenvoudig Netflix Nederland werkt. Je hoeft alleen maar je provider te kiezen en verbinding te maken met een NL server. Netflix buitenland is nu een feit en zo zie je maar weer dat Netflix in buitenland kijken super makkelijk is.

Nederland Netflix

Nederlandse Netflix in buitenland kijken

Ik kan mij een leven zonder Netflix niet meer voorstellen. Voor mijn baan moet ik veel reizen. ’s Avonds in het hotel zit ik dan vaak films op Netflix te kijken met Nederlandse ondertitels. Of Nederlandse series Netflixen. Het klinkt misschien stom, maar Netflix Nederland is voor mij super belangrijk. Als ik op Netflix Nederlandse films en series kan kijken voel ik me overal ter wereld thuis.

En buiten mij zijn er ook vele Nederlanders die voor hun werk naar het buitenland verhuisd zijn. Of mensen die gewoon warmere klimaten opgezocht hebben. Binnen Europa is het geen probleem je favoriete Netflix in het buitenland te bekijken. Heb je echter in je nieuwe thuisland een lokaal Netflix account aangemaakt en wil je toch de Nederlandse films zien op Netflix? Dan moet je je huidige account opzeggen en een Nederlands account aanmaken.

Je kunt via een VPN met een Nederlandse server verbinden en dan je account aanmaken. Dan heb je een Nederlands account. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen met een Amerikaanse server te verbinden om zo een USA Netflix account aan te maken. De Amerikaanse Netflix heeft namelijk een veel groter aanbod dan de Nederlandse.

Wat houdt een VPN verbinding in?

Een VPN (Virtual Private Network) gebruik je om anoniem te blijven op internet. Het is een verbinding van A naar B die gecodeerd is, zodat pottenkijkers niet mee kunnen spieken. Een versleutelde verbinding is niet te kraken. Dit werd in eerste instantie voornamelijk door het leger gebruikt. Sinds jaar en dag hebben zij al codes gebruikt om hun berichten te versturen. Toen de berichten nog per koerier of postduif verstuurd werden gebeurde dit al. Als de koerier of postduif werd onderschept begreep de tegenstander maar weinig van het bericht en moest er veel moeite gedaan worden om dit te ontcijferen. Dan was het meestal al te laat om er nog iets mee te doen.

In het digitale tijdperk begonnen de militairen met het versleutelen van de verbinding, naast het coderen van het bericht zelf.

Na het leger begon het bedrijfsleven ook gebruik te maken van VPN verbindingen. Zo konden de medewerkers op afstand inloggen, zonder dat er derden mee konden kijken. Tegenwoordig wordt het ook steeds populairder bij thuisgebruikers.

Waarom een VPN gebruiken?

Veel mensen zeggen “Waarom zou ik een VPN gebruiken, ik heb toch niets te verbergen?”

Dat klopt. In je huis heb je waarschijnlijk ook niks te verbergen. Misschien heb je ook geen waardevolle spullen. Maar toch doe je je deuren op slot. Want het is gewoon geen prettig gevoel dat jan en alleman zomaar binnen kan lopen zonder dat jij het weet. Net zoals dat je je deuren op slot doet, zou je ook je internetverbinding op slot moeten doen. En daar is de VPN verbinding dus handig voor.

Een VPN verbinding zorgt ervoor dat je IP-adres en locatie afgeschermd worden. Zo ben je anoniem en veilig online. Je kiest simpelweg een server ergens ter wereld om mee te verbinden. Overheden, hackers en andere pottenkijkers kunnen je nu niet meer traceren. En omdat je met servers over de hele wereld kunt verbinden omzeil je op deze manier ook geo-blokkades.

Het nut van VPN verbindingen

Netflix Nederland natuurlijk met Nederlandse ondertiteling. Dit is een belangrijke redenen voor een VPN abonnement. Maar er zijn dus nog meer voordelen als je een VPN verbinding gebruikt. Misschien zijn deze nog wel belangrijker dan Netflix buitenland (Nederland ) ontvangen.

  • Veilig thuiswerken. Je werkgever hoeft niet bang te zijn dat er gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Hackers kunnen jouw verbinding niet kraken.
  • Veilig gebruik van openbare Wi-Fi. Je weet nooit wie er op zo’n openbaar Wi-Fi netwerk mee gluurt. Met een VPN kunnen ze je niet meer volgen.
  • Ontwijken van censuur. Als je bijvoorbeeld naar landen zoals China reist krijg je te maken met internetcensuur. Met een VPN verbinding kun je dit ontwijken. En vergis je niet! Er zijn meer landen die internetcensuur toepassen dan je denkt.

Amerikaanse Netflix films vanuit het buitenland

De volgende aanbieder, ExpressVPN geeft zonder blikken of blozen gewoon je geld terug. De competitie voert ook dit beleid maar het is altijd lastig om werkelijk je geld terug te krijgen. Je moet altijd aan bepaalde voorwaarde doen. Bij ExpressVPN is dit niet het geval. Dit beleid kunnen we dan gebruiken om een maand gratis van een volledig functionerende VPN gebruik te maken.

Er zijn genoeg Nederlandse films op Netflix die de moeite waard zijn om te kijken. Wil je Netflix in het buitenland streamen en nog steeds de beschikking hebben over de Nederlandse film bibliotheek. Is dit geen probleem zijn met bovenstaande VPN aanbieders.

Maar niet alleen voor Nederland Netflix, ook voor het streamen van de Amerikaanse Netflix zijn deze aanbieders zeer geschikt. Met een Amerikaans Netflix account kun je je sowieso wat vrijer bewegen tussen de catalogi die de verschillende Netflix landen te bieden hebben.

Hoe kan je Netflix kijken in het buitenland met Nederlandse ondertiteling

Een goede VPN Netflix Nederland service is helemaal niet zo duur! Het is echt de moeite hier een klein bedrag voor te betalen, zodat je niet met deze onzin te maken krijgt. Je kunt dan onbezorgd genieten van Netflix in het buitenland. Of juist buitenlandse Netflix vanuit Nederland. Netflix in het buitenland met Nederlandse ondertiteling is dus heel simpel.

Ik hoop dat je iets aan mijn artikel “Netflix Nederland” hebt gehad. Veel plezier met Netflixen!

Paulien is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privacy en bescherming