Spaans voetbal kijken 2021

De Spaanse La Liga live kijken is erg populair in Nederland. Niet alleen omdat er zo veel Nederlandse voetballers in de competitie actief zijn, maar ook omdat wedstrijden zoals El Clásico enorm spannend zijn. Het is vervelend als je deze moet missen omdat je niet altijd en overal toegang tot een live stream Spaans voetbal hebt. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je dit probleem kan oplossen!

Ga naar ExpressVPN
Wil je La Liga kijken vanaf iedere locatie?

Altijd en overal Spaans voetbal kijken doe je met de beste VPN. Kan je de ExpressVPN namelijk gratis 30 dagen uitproberen.

Bijgewerkt:  29 oktober, 2021

Waar kan je Spaans La Liga live?

In Nederland kan je Spaans voetbal kijken via het betaalde abonnement van Ziggo. Je hebt daarbij de keuze om rechtstreeks op je smartTV te kijken of een live stream Spaans voetbal aan te zetten op je telefoon, tablet of laptop. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een internetverbinding en je inloggegevens.

Toch komt het soms voor dat je toegang tot een livestream alsnog geblokkeerd wordt, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Je krijgt dan de melding ‘Niet beschikbaar. Deze video kan niet worden afgespeeld.’ te zien.

Voordat ik je ga uitleggen wat daarvoor de oplossing is, zal ik eerst uitleggen hoe het probleem ontstaat. De kern van het probleem ligt namelijk bij de uitzendrechten van het betaald voetbal. Deze worden verkocht aan de hoogste bieder, die daarmee als enige het recht krijgt om een de competitie in een bepaald geografisch gebied uit te zenden.

la liga live

Spaans voetbal live kijken kan in Nederland bijvoorbeeld alleen bij Ziggo, omdat zij de uitzendrechten van deze competitie hebben. Andere zenders en programma’s, bijvoorbeeld NOS Studio Sport, mogen achteraf alleen kleine fragmenten laten zien en ze mogen La Liga live niet uitzenden.

Het platform van Ziggo gebruikt zogenaamde geo-tracking om jouw IP-adres en locatie te achterhalen. Op basis van jouw locatie wordt er bepaald of La Liga kijken mogelijk is.

Zodra er wordt vastgesteld dat jouw locatie buiten het uitzendgebied valt, wordt je toegang meteen geblokkeerd en kan je La Liga live niet meer kijken, ook als je een betaald abonnement hebt. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor!

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

La Liga live kijken met een VPN

De oplossing voor je probleem is veel simpeler dan je misschien zou denken. Het enige wat je hoeft te doen om toegang te krijgen tot de live stream Spaans voetbal is de geografische restricties omzeilen met een VPN!

Een VPN is ontworpen om de veiligheid en privacy van internetgebruikers te beschermen. Alle informatie over jouw online activiteiten wordt namelijk versleuteld, waardoor het onmogelijk is om bijvoorbeeld je locatie of je IP-adres te achterhalen.

Hoe dat werkt? Heel simpel. Je maakt via je VPN verbinding met een server en vervolgens wordt al jouw internetverkeer via deze server geleid. Iedereen die jouw internetgedrag wil volgen, wordt automatisch naar deze server geleid.

Stel bijvoorbeeld dat jij in Frankrijk bent en je wilt La Liga kijken, omdat Ziggo weet dat jij op een locatie bent waar zij La Liga live niet mogen uitzenden. Dan kan je met een VPN heel gemakkelijk een server uitkiezen die wel in Nederland is, waardoor je de geo-tracking van Ziggo laat geloven dat jij in Nederland bent!

Hiervoor hoef je alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Sluit een abonnement af bij een VPN-aanbieder en installeer de software.
  2. Kies de uit de lijst met beschikbare servers het land dat je nodig hebt, in dit geval Nederland.
  3. Maak verbinding met de server in Nederland.
  4. Ga naar je Ziggo account en log in.
  5. Kies de live stream Spaans voetbal die je graag wil bekijken.
  6. Nu kan je zonder problemen live La Liga kijken!

De beste VPN voor een La Liga live stream

Er zijn verschillende VPN-aanbieders die het mogelijk maken om vanaf iedere locatie toegang tot een live stream la liga te krijgen. Je moet er daarbij rekening mee houden dat de VPN een server heeft in het land van jouw voorkeur, maar het is ook belangrijk dat de verbinding snel genoeg is om een stream te ondersteunen.

Om je een beetje op weg te helpen bij je keuze, hebben we hier alvast een lijstje met de beste VPNs voor Laliga live voor je gemaakt. Al deze aanbieders zijn door ons uitgebreid getest in combinatie met een live stream Spaans voetbal en als beste uit de test gekomen.

La liga live met een gratis VPN

Daarbij is een gratis VPN niet altijd in staat om te voorkomen dat er tijdens het Spaans voetbal kijken geen malware, zoals virussen, op je computer wordt geïnstalleerd. Het feit dat een VPN gratis is, houdt in dat de aanbieder ergens anders inkomsten vandaan moet halen. Daarin schuilt het derde risico. Een aanbieder kan namelijk niet alleen je gegevens, maar ook je bandbreedte verkopen aan derden! Zonder dat je dat wilt wordt internetverkeer via jouw apparaat getunneld.

la liga live

Gebruik van een gratis VPN voor Spaans voetbal kijken ook een aantal beperkingen. Ten eerste kan het gebeuren dat het IP-adres van de VPN in de ban wordt gedaan. Het is dan bekend dat een IP-adres wordt misbruikt voor het omzeilen van de geo-tracking en om dat te bestrijden worden alle verzoeken van dit IP-adres geblokkeerd. Ziggo kan zo bijvoorbeeld jouw toegang tot de live stream Spaans voetbal blokkeren omdat je via een geband IP-adres wil kijken.

Ten tweede heeft een gratis VPN ook vaak beperkingen als het op dataverbruik aankomt. Voor een live stream Spaans voetbal heb je vaak meer data nodig dan je krijgt, waardoor je verbinding gedurende de wedstrijd verbroken wordt.

Tot slot moet je er ook rekening mee houden dat de verbinding van een gratis VPN simpelweg niet snel genoeg is om la liga live te kijken. Spaans voetbal kijken is leuk, maar het is het niet waard om zo veel risico te lopen.

Als je toch nog niet zeker weet of het het waard is om een abonnement bij een VPN aanbieder af te sluiten zodat je La Liga live kan kijken, is er nog één optie. Bij ExpressVPN kan je de VPN namelijk gratis 30 dagen uitproberen. Zo heb je genoeg tijd om te kijken of de VPN in combinatie met je live stream Spaans voetbal werkt.

De voordelen la liga live van een VPN

Zodra je je VPN gaat gebruiken zal je merken dat er naast het La Liga kijken nog veel meer voordelen zijn. Je kan bijvoorbeeld niet alleen overal toegang krijgen tot een live stream Spaans voetbal, maar ook tot heel veel andere content.

la liga live

Het aanbod van streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime is vaak wel overal toegankelijk, maar de content is niet altijd hetzelfde. Met een VPN misleid je de geo-tracking en kan je alles bekijken!

Een ander voordeel is dat je met niet alleen beschermd bent tijdens het Spaans voetbal kijken, maar ook tijdens als je andere online activiteiten. De wifi in openbare ruimtes is bijvoorbeeld niet altijd goed beveiligd, waardoor hackers gemakkelijker toegang tot jouw gegevens kunnen krijgen. Een VPN zorgt ervoor dat jouw gegevens verborgen blijven.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Altijd en overal La Liga live doe je zo

Altijd en overal Spaans voetbal kijken is helemaal niet zo lastig, je hebt alleen een VPN nodig. Deze kan er namelijk voor zorgen dat de aanbieder denkt dat jij in het juiste geografische gebied zit, waardoor je toegang niet langer wordt geblokkeerd!

Daarnaast is een VPN niet alleen handig voor La Liga kijken, je zorgt er namelijk ook voor dat je privacy beschermd is tijdens je andere online activiteiten. Nu kan je altijd veilig gebruikmaken van de wifi in openbare ruimtes.

Probeer ExpressVPN eens als je nooit meer een La Liga live wedstrijd wil missen!

Ik schrijf over VPN-gerelateerde artikelen, handleidingen, recensies, enz. Kortom, alles wat met VPN en cyberbeveiliging te maken heeft. Ik hou ervan. Mensen kunnen begeleiden over de tools die ze kunnen gebruiken om hen te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren, was een visie van mij. En ik hou van het gevoel dat het geeft dat wat ik graag doe, daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming