Surfshark Antivirus Review in 2024

Surfshark Antivirus Review in 2024
7.8 Totale Score
Surfshark Antivirus Review in 2024
Surfshark Antivirus Review in 2024
 • Goede bescherming tegen virussen en malware
 • Handige extra functies
 • Snelheid
 • Gebruiksvriendelijke app

In deze review hebben we de belangrijkste aspecten omtrent de antivirus Surfshark onder de loep genomen. Zo heb je een eerlijk en breed beeld over hoe het antivirus product is. Lees gauw verder voor meer informatie hierover.

Probeer nu!
Bescherm je apparaten met Surfshark, een top antivirus

Bescherm je digitale gegevens tegen allerlei virussen met Surfshark. Wacht niet langer om de speciale korting te kunnen benutten.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Geschiedenis achter Surfshark

Surfshark is in 2018 gelanceerd. Het is een cyberbeveiligingsbedrijf met verschillende digitale privacy- en beveiligingsoplossingen. De oprichter van dit bedrijf is Vytautas Kaziukonis.

De missie van Surfshark is om een wereld te creëren waarin mensen, aan de hand van digitale beveiliging, controle hebben over hun digitale leven. Ze hebben in 2021 zelfs een Gouden Cybersecurity Excellence Award ontvangen, waardoor hun excellentie ook door derde partijen is erkend.

In 2018, bij de start van het bedrijf, begon Surfshark met het introduceren van de eerste VPN applicatie voor iOS apparaten. Ook biedt Surfshark verschillende mogelijkheden aan.

Surfshark One biedt dan ook een pakket aan met een VPN (waardoor je anoniem kunt surfen op het internet en toegang krijgt tot allerlei content), een antivirus (waardoor je apparaten beschermd zijn tegen allerlei digitale bedreigingen zoals virussen en malware) en meer.

Lees gauw verder over wat het antivirus Surfshark te bieden heeft.

Prijzen

Allereerst zitten in alle abonnementen van Surfshark allerlei interessante extra’s inbegrepen. Twee voorbeelden hiervan zijn de CleanWeb, waardoor je op het internet kan surfen zonder onder andere schadelijke advertenties. Ook is bijvoorbeeld MultiHop inbegrepen, waardoor je dubbel zo goed beveiligd bent door gelijktijdig verbinding te maken met twee servers.

Surfshark Antivirus Prijzen

Verder kun je kiezen voor verschillende abonnementen.

 • Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een flexibele keuze voor 1 maand waardoor je 12,95 euro per maand betaalt.
 • Ook kun je gaan voor een jaarabonnement voor 3,99 euro per maand, waarmee je 69% bespaart.
 • Of je kunt gaan voor een 24 maanden abonnement voor slechts 2,05 euro maand; waardoor je een lucratieve korting van maar liefst 84% krijgt.

Ook kun je, als je een abonnement neemt, een onbeperkt aantal apparaten hieraan koppelen.

Wat betreft de betaalmethoden, heb je verschillende mogelijkheden, namelijk: het betalen voor een abonnement via een creditcard, PayPal, Google Pay, Amazon Pay of zelfs Cryptocurrency.

Een interessant en opmerkzaam feitje: Surfshark biedt ook een geld-terug garantie aan waarvan je kunt profiteren. Met een geld-terug garantie binnen 30 dagen, kun je dertig dagen lang kosteloos gebruik maken van Surfshark antivirus. Zolang je de terugbetaling binnen 30 dagen aanvraagt, krijg je je geld terug. Zo kun je risicoloos het product uittesten.

Probeer Surfshark Antivirus

Samenvatting

Hieronder vind je een beknopte samenvatting omtrent Surfshark:

Kenmerk Waarde
Beschikbare versies Surfshark One
Meerdere aansluitingen 5 apparaten
Ondersteunde apparaten Windows, macOS, Android
Geldteruggarantie? Tot30 dagen
Begint vanaf 90,48 € (3,48 € per maand)
Gratis proberen? Geen

Surfshark antivirus recensie

Om een gedegen Surfshark antivirus review te kunnen geven, zullen verschillende aspecten onder de loep worden genomen. Zo kun je als potentiële gebruiker een goede overweging maken of het product de moeite waard is om uit te proberen.

Veiligheid

Als het gaat om de veiligheid, kan dit product worden onderverdeeld in drie cruciale aspecten: de effectiviteit van de virusscan, real-time bescherming en de mate waarin de software invloed heeft op de prestatie van het apparaat. Antivirus Surfshark is een zeer effectieve tool voor het verwijderen van online bedreigingen omtrent je apparaten. Uit onderzoek blijkt het 99 van de 100 schadelijke bestanden te blokkeren.

Virus scan

Antivirus Surfshark is een veilige en efficiënte tool met flexibele opties. Wat betreft de virusscan, kun je een quick scan doen om je apparaat vliegensvlug te laten scannen en bedreigingen te verwijderen. Ook kun je een full scan uitvoeren, wat iets meer tijd kost maar potentieel meer online bedreigingen kan opsporen om vervolgens ook te vernietigen.

Verder kun je kiezen voor een zogeheten custom scan, waarbij je een individueel bestand dat wellicht verdacht overkomt, kunt laten scannen om te zien of het bestand wel veilig is.

Surfshark Virus scan

Interessant hierbij is dat je de verschillende scans ook op de Surfshark app kunt uitvoeren, waardoor je dus ook bijvoorbeeld je smartphone op een snelle of juist meer uitgebreide wijze kunt veilig stellen ten opzichte van virussen en eventueel andere online bedreigingen.

Real-time bescherming

Ook biedt Surfshark real-time beveiliging aan, waardoor de virusscanners dus actief blijven terwijl je je dagelijkse taken op het web uitvoert. Zo worden er meldingen gegeven in het geval er een virus of andere online bedreiging wordt aangetroffen, zodat je nooit zomaar voor verrassingen komt te staan. Daardoor kan een malware niet zomaar worden geïnstalleerd.

Prestatie

De invloed van het antivirus op de prestaties van je apparaat, hangt af van hoe je je apparaat gebruikt. Net als bij andere antivirussen, kan het je apparaat vertragen. Dat komt onder andere doordat automatisch scannen op de achtergrond aanstaat. Er zit een technische reden achter.

Het scannen van je apparaat op online bedreigingen, terwijl je bezig bent met je dagelijkse internetactiviteiten, kan ertoe leiden dat je computer iets trager wordt. Dat is met name van toepassing als je systeem bijvoorbeeld te weinig geheugen heeft om het allemaal aan te kunnen.

Probeer Surfshark Antivirus

Aan de slag

Afhankelijk van je apparaat, kun je de app versie of normale (desktop) versie downloaden en installeren. Je kunt gemakkelijk aan de slag met het antivirus van Surfshark. Na het openen van de Surfshark applicatie, klik je op het kopje Antivirus. Om je apparaat te scannen, druk je op Scan. Wel is het belangrijk om hierbij te drukken op ‘Toestaan’, zodat het scannen wordt geactiveerd.

Andere functies

In deze antivirus Surfshark review zullen we ook andere aspecten toelichten die van belang kunnen zijn voor je keuze omtrent een goed en betrouwbaar antivirus product.

Dark web monitoring

Surfshark One heeft ook een dark web monitoring, waardoor allerlei (moeilijk te vinden) websites worden gescand om gelekte persoonlijke informatie op te sporen, zodat je kan worden gewaarschuwd. Zo kun je de waarborging van je privacy beter in de gaten houden.

Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Ook kun je rekenen op bescherming tegen identiteitsdiefstal, wat ook cruciaal is om veilig in de digitale wereld te kunnen zijn. Identiteitsdiefstal gaat om pogingen van cybercriminelen om toegang te krijgen tot genoeg persoonlijke gegevens – zoals je naam, geboortedatum en adres – om malafide identiteitsfraude te plegen. Surfshark biedt volwaardige bescherming tegen identiteitsdiefstal.

Surfshark Antivirus Andere functies

VPN

SurfsharkVPN aan en behoort het tot een van de beste VPN aanbieders. Niet alleen wegens de razendsnelle servers, maar ook vanwege de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Verbeter je je privacy en veiligheid op een optimale wijze, aangezien je jezelf niet alleen beschermt tegen virussen en malware, maar ook je privacy is beter gewaarborgd omdat een VPN inbegrepen is (waardoor je anoniem en veiliger kunt surfen op het web).

Wachtwoordbeheerder

De wachtwoordbeheerder van Surfshark houdt je wachtwoorden veilig. Het biedt een veilige wachtwoordgenerator die sterke, unieke wachtwoorden maakt voor je accounts. Ook slaat het je wachtwoorden op in een soort gecodeerde indeling, zodat je de enige bent die er toegang toe heeft.

Mocht je dat willen, dan is het ook mogelijk om wachtwoorden op een veilige manier te delen, met bijvoorbeeld vertrouwde vrienden of familieleden. De wachtwoordbeheerder van Surfshark is een handig hulpmiddel om je online accounts veilig te houden.

Ouderlijk toezicht

Voor de ouders onder ons: Surfshark biedt ook ouderlijk toezicht aan, zodat je je kind kunt beschermen tegen digitale gevaren.

Alert

Daarnaast biedt Surfshark one ook nog eens een extra veiligheidsfunctie. Het alert helpt je om gevoelige informatie te beschermen door je referenties te controleren op digitale datalekken. Je krijgt dan een alert als je privacy op het internet is geschonden. Kortom: je ontvangt een melding als je persoonlijke gegevens zijn gelekt.

Zoekfunctie

Bij Surfshark one kun je ook denken aan ‘Search’, oftewel de zoekfunctie. Zo zoek je, zonder als het ware sporen achter te laten, op het internet. Deze functie bestaat uit een krachtige zoekfunctie die alleen organische resultaten (dus resultaten zonder commerciële aspecten) door de zoekmachines laat zien.

In andere woorden: als je zoekopdrachten uitvoert op het web, dan doe je dat in volledige privacy (en bijvoorbeeld ook zonder advertenties).

Incogni

Surfshark’s Incogni is ook inbegrepen in Surfshark one. Dit is een tool voor gegevensbescherming die een automatisch proces inzet waarbij er van de zogeheten gegevensmakelaars wordt verzocht (een onafhankelijke, derde partij die het opslaan van gegevens tussen partijen waarborgt) om je digitale gegevens uit hun mappen te verwijderen.

In andere woorden: het is een tool die je gegevens op het internet verwijderd.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook is Surfshark zeer gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk en snel te installeren, de software werkt goed en het is toegankelijk voor zowel de beginnende als gevorderde antivirus gebruikers onder ons.

Surfshark Antivirus Gebruiksvriendelijkheid

Compatibiliteit

Wat betreft de compatibiliteit, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het beschikbaar op Windows, macOS, Linux. Wat betreft smartphones, kun je denken aan Android en iOS. Als het gaat om de browsers, hoef je geen app te installeren en kun je bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Edge, Brave en Opera gebruiken.

Klantenservice

Ook is de klantenservice van Surfshark goed en makkelijk te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld laagdrempelig chatten of een e-mail sturen als je dat prettiger vindt. Ook kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de sectie van veel gestelde vragen.

Probeer Surfshark Antivirus

Vergelijkingen met andere aanbieders

Surfshark Antivirus vs Malwarebytes

Als het gaat om Surfshark tegenover Malwarebytes, dan komt Malwarebytes als winnaar uit de bus. Malwarebytes biedt namelijk meer functies, waardoor verschillende soorten virusbeschermingen inbegrepen zijn.

Surfshark Antivirus vs McAfee

Ook als het gaat om antivirus Surfshark ten opzichte van McAfee, loopt McAfee voor. Vergeleken met Surfshark bieden ze meer functies om verschillende soorten virusbeschermingen te waarborgen. Net als Malwarebytes, biedt McAfee meer bescherming dan Surfshark. McAfee is dus ook een uitstekende aanbieder en staat niet voor niets op nummer 2.

Surfshark Antivirus vs Norton 360

Op het gebied van meer gebruiksvriendelijkheid (ongecompliceerd en simpel in gebruik) en aantrekkelijkere prijzen, komt Norton 360 beter uit de bus dan Surfshark antivirus.

Conclusie

Al met al is antivirus Surfshark een uitmuntende optie voor diverse redenen. Dit antivirus zorgt niet alleen voor goede bescherming omtrent al je apparaten. Uit de antivirus Surfshark recensie is immers naar voren gekomen dat deze aanbieder gebruikersvriendelijk is en veel interessante, verschillende functies aanbiedt. Denk hierbij aan de VPN, zoekfunctie, alert en meer. Het is dus een goede en veilige optie om te benutten.

Ondanks dat het een goede aanbieder is, is Malwarebytes effectiever voor het bestrijden tegen virussen en malware op je apparaten. Dit is de reden waarom we Malwarebytes aanbevelen boven Surfshark. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat Malwarebytes 100% bescherming biedt tegen alle soorten malware.

Als je zoekt bent naar een betrouwbaar, kwalitatief goed product dat al je apparaten beschermt tegen online bedreigingen, dan kun je gaan voor de befaamde Malwarebytes.

Surfshark Antivirus
7.8 Totale Score
Surfshark Antivirus Review

Privacy en veiligheid
8.5
Eigenschappen
9.5
Ondersteuning
9
Prijs
8
Makkelijk in gebruik
9
Pluspunten
 • Goede bescherming tegen virussen en malware
 • Handige extra functies
 • Snelheid
 • Gebruiksvriendelijke app
Minpunten
 • Relatief duur vergeleken met sommige antivirus aanbieders
Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl