Tour de France live kijken

Tour de france live binnenkort! De Ronde van Frankrijk is een wielrenevenement dat onderdeel is van de UCI World Tour. Het is de oudste en wordt door fans en wielrenners gezien als de meest prestigieuze van de drie Tours (Giro d’Italia en Vuelta a España). Het is daarom niet verrassend dat dit één van de meest bekeken sportevenementen ter wereld is.

In Frankrijk kan men de Ronde van Frankrijk gratis streamen tijdens het evenement. France TV live stream, de hele dag door. Niet slecht, toch? In dit artikel lees je hoe jij ook Tour de France live kunt kijken.

BIJGEWERKT: 26 juni 2022

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Kijk live Tour de France

tour de france live

Ieder jaar zorgen de Franse TV stations ervoor dat ze alle etappes volledig uitzenden. En dat zal dit jaar niet anders zijn. Het is alleen niet zeker of internationale zenders zoals Eurosport of ITV dezelfde mogelijkheid zullen hebben.

Livestream Ronde van Frankrijk

Stel je voor, je wilt de Tour de France live kijken en je hebt een abonnement op Eurosport. Weet je zeker dat je dit dan ook buiten Frankrijk kunt kijken? Het antwoord is makkelijk: nee, dat kan niet. Sterker nog, om auteursrechtelijke redenen hebben de organisators van de Ronde van Frankijk de rechten verkocht om het evenement alleen op bepaalde kanalen en delen van de wereld uit te zenden. Als je dus elders bent, wordt Tour France live kijken ineens een stuk lastiger. Je hebt dan geen toegang tot de Tour live stream.

Gelukkig is er een oplossing om live Ronde van Frankrijk te kunnen kijken. Het is simpel en 100% legaal. Ik heb het hier ook niet over lage kwaliteit streamen, tjokvol virussen en reclames waardoor de live Tour de France stream continu crasht.

De geo-restricties van de Tour de France live kanalen zijn gebaseerd op het IP-adres van jouw apparaat. Daarom heb je een tool nodig die jouw huidige IP-adres vervangt door een IP-adres waarmee je wel toegang krijgt. En er is maar één tooltje dat dit kan: een VPN. Met een VPN kan je zelfs je echte locatie verhullen en vervangen.

De VPN server maakt verbinding met het kanaal dat Tour France live uitzendt. Alle dataverkeer wordt via die server verstuurd. Eurosport of RaiSport ziet dat je verbonden bent vanuit het juiste land, zelfs als je niet echt in dat land bent. En zo kun je de Ronde van Frankrijk live kijken.

Deze Tour France live kanalen zijn gratis:

France TV Sport – Frankreich  – GRATIS
RTBF – Belgien – GRATIS
SRG-SSR – Schweiz – GRATIS

Betaalde TV Tour de France live kanalen:

Eurosport – Europa
ARD – Deutschland
VRT – Belgien
TV2 – Dänemark
RTVE – Spanien
RAI Sport – Italien
RTL – Luxemburg
TV2 – Norwegen
NOS – Niederlande
RTP – Portugal
RTVS – Slovakei
RTV SLO – Slowenien
ESPN – Lateinamerika & Karibik
FloBikes – Kanada
CaracolTV – Kolumbien
NBC Sports – USA
Supersport – Subsahara Afrika
BeIN Sports – Mittlerer Osten & Nordafrika
CCTV – China
Zhibo TV – China
J Sports – Japan
Sky Sport – Neuseeland
SBS – Australien

Hoe kom je aan een VPN-dienst?

tour de france live

Je begrijpt inmiddels dat je met een VPN-dienst censuur kunt omzeilen. Dat niet alleen, een VPN heeft veel meer voordelen en is echt niet enkel gemaakt om de Tour de France live te kunnen kijken.

Bescherming van privacy

Bedrijven hebben oorspronkelijk VPN’s gecreëerd om hun online data te beschermen. Werknemers die bijvoorbeeld vanuit thuis toegang nodig hadden tot gevoelige data vormden een risico, omdat er gemakkelijk kon worden ingebroken op de verbinding met kantoor. Dat verklaart waarom een VPN je privacy en veiligheid beschermt. Er wordt een versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en de VPN-servers gemaakt, waardoor gluurders niet bij de data kunnen komen. Denk hierbij aan internet providers, regeringen of potentiële hackers.

Een VPN verstopt als het ware jouw IP-adres en vervangt deze met een IP-adres van zijn eigen server. De websites waar je nu naartoe gaat zullen het IP-adres van de server zien, niet die van jou. Ze kunnen niet weten dat jij de websites bezocht hebt en kunnen ook niks traceren. Zo kun je volledig anoniem surfen.

Ik raad altijd aan op al je apparaten een VPN-service te gebruiken. Zelfs als je geen gevoelige data hoeft te benaderen. Want je laat nog steeds sporen van jouw activiteiten overal achter. Via deze stukjes informatie wordt je geïdentificeerd.

Betaalbare service

De beste VPN-diensten hebben een prijs, maar zijn betaalbaar. Vaak zijn er ook acties, waarmee een abonnement bijvoorbeeld slechts €2,50 kost. Je kunt ook gewoon maar 1 maandabonnement nemen. Het is makkelijk, snel en je komt niet voor onverwachte dingen te staan. Maar als je een abonnement voor 6 of meer maanden neemt krijg je vaak nog betere aanbiedingen. Soms met korting tot wel 50%.

Tour de France 2020 stages

DATUM ROUTE KM Soort etappe van de tour
1 29-8 Nice – Nice 156 heuvels
2 30-8 Nice – Nice 187 bergen
3 31-8 Nice – Sisteron 198 vlak
4 1-9 Sisteron – Orcières-Merlette 157 bergen
5 2-9 Gap – Privas 183 vlak
6 3-9 Le Teil – Mont Aigoual 191 heuvels
7 4-9 Millau – Lavaur 168 vlak
8 5-9 Cazères – Loudenvielle 140 bergen
9 6-9 Pau – Laruns 154 bergen
7-9 rest day
10 8-9 Île D’Oléron – Île de Ré 170 vlak
11 9-9 Châtelaillon-Plage – Poitiers 167 vlak
12 10-9 Chauvigny – Sarran 218 heuvels
13 11-9 Châtel-Guyon – Puy Mary 191 bergen
14 12-9 Clermont Ferrand – Lyon 197 heuvels
15 13-9 Lyon – Grand Colombier 175 bergen
14-9 rest day
16 15-9 La Tour-du-Pin – Villard-de-Lans 164 bergen
17 16-9 Grenoble – Col de la Loze 168 bergen
18 17-9 Méribel – La Roche-sur-Foron 168 bergen
19 18-9 Bourg-en-Bresse – Champagnole 160 vlak
20 19-9 Lure – La Planche des Belles Filles 36 TT
21 20-9 Mantes-la-Jolie – Paris 122 Laatste etappe: champs élysées

De beste tour de France live streaming VPN’s

tour de france live

Als je een VPN wilt om de Tour France live te kijken hoef je niet het hele internet af te struinen. Ik heb het je makkelijk gemaakt en de top drie beste VPN-diensten voor het streamen van live Tour de France samengesteld. Dat heb ik gedaan op basis van 3 criteria:

  • Mijn eigen ervaring: Sommige VPN’s vind ik gewoon prettiger dan anderen.
  • De snelheid van de VPN: Want je wilt live Tour de France kijken toch?
  • Hoe vaak de VPN crasht: Tour de France live kijken mag niet onderbroken worden!

Je kunt met alle VPN-diensten in deze lijst de Ronde van Frankrijk live streamen.

De beste VPN’s om Tour de France live te kijken

Handleiding om live Tour de France te kijken

Tot slot nog een simpele handleiding om Tour France live te kijken. Dit werkt met de meeste VPN’s.

  1. Kies VPN-software uit de lijst hierboven (allemaal prima opties)
  2. Klik op de knop om de officiële website van de VPN te bezoeken
  3. Abonneer je op de dienst
  4. Download, installeer en open het programma
  5. Selecteer een server (afhankelijk van Tour France live kanaal en land)
  6. Verbind met de server
  7. Ga naar de officiële website of app van het kanaar waar je Tour de France live wilt kijken

Dat was hem al! Zo kun je Tour de France live kijken op al jouw apparaten.

Veelgestelde vragen:

Op welk kanaal kan ik het best live Tour de France kijken?

Dat is gewoon een kwestie van voorkeur. Welke commentators vind je het leukst? Welke talen spreek je? Dat lijken me goede uitgangspunten

Kan ik tour de France live kijken met een gratis VPN?

Theoretisch is dit mogelijk, maar ik raad het je af. Zelfs als je de haperingen en crashes te overzien vindt is het niet verstandig. Een gratis VPN moet ook ergens geld vandaan halen. Vaak verkopen ze gebruikersdata aan derden om omzet te genereren. Dat is nou net niet de bedoeling van een VPN.

Welke VPN is de beste?

De VPN-diensten uit mijn lijst zijn allemaal geschikt om de Tour de France live te kijken. Je kunt bij sommigen een proefversie proberen, als je dat prettig vindt.

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl