Wat is een kill switch?

In dit artikel gaan we het hebben over de kill switch en killswitch VPN’s. Want wat is een kill switch eigenlijk precies en hoe werkt een vpn kill switch?

Lees verder om antwoord op al deze vragen te krijgen in ons uitgebreide killswitch VPN artikel.

Ga naar ExpressVPN Gratis Testen
ExpressVPN Gratis Testen - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Bijgewerkt:  23 juli, 2021

Wat is een kill switch?

Kort gezegd is een killswitch in IT-termen een mechanisme wat gebruikt wordt om een programma of apparaat uit te zetten of stop te zetten. Het doel van een killswitch is om diefstal van gegevens, servers of andere digitale data te voorkomen of om een server of ander device stop te zetten in geval van nood.

In hoeverre een killswitch datastromen limiteert, verandert of volledig stil legt verschilt per product, proces of programma dat het dient te beschermen.

Hoe werkt een killswitch?

Killswitch is een hele brede term wanneer het aankomt op de technologie, software en andere tools. Misschien ken je wel ”de grote rode knop” van diverse cartoonseries. Eigenlijk is een killswitch dus precies zo een grote knop, die wanneer hij ingedrukt wordt, alles stil zet of doet stoppen.

In het geval van een VPN killswitch of killswitch VPN gaat het om softwarematige killswitches die bijvoorbeeld je persoonsgegevens beschermen tijdens het inloggen ergens of het invullen van een online formulier.

kill switch

Ga naar ExpressVPN Gratis Testen
30 dagen volledige VPN Gratis

Hoe worden killswitches gebruikt?

Doordat de term killswitch zo breed is en voor diverse doeleinden gebruikt worden, zal ik hieronder de meest voorkomende use cases opsommen en uitleggen hoe de killswitch er precies werkt. Het gaat natuurlijk voornamelijk om cybersecurity.

Killswitch Software

Tegenwoordig hebben de meeste smartphones en tablets een ingebouwde killswitch software, ook wel virtual killswitches genoemd. Dit beschermt de toestellen tegen malware die bijvoorbeeld binnen kan komen via een geïnfecteerde app of gedownload bestand.

Alle grote bedrijven als Microsoft, Apple en Google hebben killswitches in hun producten. Als er een probleem ontdekt wordt of als bijvoorbeeld iemands mobiele telefoon gestolen wordt, kan de eigenaar van de telefoon (in Apple’s geval bijvoorbeeld via iCloud), het toestel resetten of zelfs onbruikbaar maken in geval van vermissing of diefstal.

Killswitch als Cybersecurity Mechanisme

De vaakst voorkomende methode waarop een killswitch gebruikt wordt is natuurlijk als cybersecurity oplossing. In dit geval is de killswitch software een actieve tool of feature en geen preventieve of proactieve methode. In de meeste situaties is het doel van het gebruik van een killswitch de schade beperken van eventuele malware, hacks of andere vormen van digitale miserie.

Gelukkig hebben de meeste cybersecurity programma’s en VPN’s een ingebouwde killswitch. Als deze merken dat er onveilig gebruik wordt gemaakt van een verbinding of als er malware of dergelijke actief is, wordt de verbinding abrupt verbroken.

De VPN met Killswitch

Ga naar ExpressVPN Gratis Testen
30 dagen volledige VPN Gratis

Vpn kill switch of killswitch vpn

Een vpn kill switch of killswitch vpn is een zeer belangrijke functie die de meeste premium vpn aanbieders hun gebruikers bieden. Een van de meest cruciale aspecten van een vpn aanbieder is toch de betrouwbaarheid van de geleverde service en diensten. Een killswitch vpn is daarop een van de beste oplossingen.

Als namelijk de verbinding met de VPN aanbieder om enige reden stopt, surft de gebruiker weer op zijn of haar normale IP adres en is deze weer voor iedereen zichtbaar (waaronder ook de Internet Service Provider of ISP).

In het ergste geval weet de gebruiker niet eens dat de VPN verbinding gestopt is en kan zijn of haar surfgedrag weer worden achterhaalt en gecontroleerd.

Bij de VPN aanbieders die een killswitch VPN aanbieden werkt het eigenlijk gewoon heel simpel: als de verbinding met de VPN om wat voor reden dan ook stil komt te vallen of te verbreken, stopt de gehele internetverbinding direct. Dit klinkt misschien als irritant, maar het is wel vele malen veiliger voor je eigen digitale privacy.

30 dagen gratis killswitch VPN

Gelukkig hoef je geen geld uit te geven om gratis gebruik te kunnen maken van een killswitch VPN. De premium vpn aanbieder ExpressVPN biedt namelijk een 30-dagen niet goed, geld terug garantie aan en hier heb ik een handige truc voor gevonden!

De 30 dagen gratis VPN kill switch truc werkt eigenlijk heel simpel. Je koopt een van de abonnementen aangeboden op ExpressVPN en zegt gewoon weer op binnen de eerste 30 dagen (of op de 29ste dag).

ExpressVPN stelt absoluut geen vragen waarom je niet tevreden bent en je geld terug wilt en stort gewoon je betaalde bedrag terug op je bankrekening of gekozen betaalmethode tijdens het afsluiten van een van de verschillende abonnementsvormen.

vpn kill switch

Ga naar ExpressVPN Gratis Testen
30 dagen volledige VPN Gratis

VPN Kill Switch Conclusie

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag wat is een kill switch? En weet je in hoeverre een killswitch gebruikt wordt in combinatie met een VPN. Hoewel mensen dus VPN diensten gebruiken voor diverse redenen, heeft iedereen recht op privacy.

Dus, als een vpn-verbinding ineens stil komt te liggen en het IP adres van een internetgebruiker zichtbaar wordt, is dit een groot probleem.

Om deze reden is het gebruiken van een VPN kill switch nu juist zo belangrijk. Met name als je constant een goede, anonieme verbinding nodig hebt. Denk aan torrents downloaden of andere zaken waar je niet wilt dat iedereen kan zien wat je nu allemaal doet op het internet.

Gelukkig hebben de meeste premium VPN aanbieders dus allemaal een ingebouwde VPN kill switch, en dat is natuurlijk wel zo handig.

Wat is een Kill Switch? – Veelgestelde vragen

Hoe betrouwbaar is een killswitch VPN?

Bij de premium vpn aanbieders die ik op deze website uitgebreid heb getest zijn de killswitches ieder van ontzettend goede kwaliteit. Dit wil zeggen: zij doen hun werk goed, werken volledig automatisch en zorgen er voor dat je anoniem kunt surfen op het internet.

Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat er hackers, schimmige bedrijven of zelfs overheden meekijken met wat je allemaal doet online.

Waardoor gebeuren disconnects of wordt de verbinding verbroken?

Doorgaans werken de meeste premium VPN’s 99,99% van de tijd. Echter, kan zelfs de beste VPN een keer uitvallen. Dit is frustrerend maar kan soms gebeuren. De drie meest voorkomende redenen van disconnects of verbroken verbindingen zijn als volgt:

Firewall- en router instellingen:

Je firewall, antivirus programma en andere anti-spyware programma instellingen kunnen er soms voor zorgen dat je VPN verbinding van tijd tot tijd wegvalt.

Een van de slimste dingen om te doen, is eerst deze programma’s een voor een uitschakelen voordat je verbinding maakt met je VPN. Als je verbinding stabieler wordt als de programma’s uitgeschakeld zijn, voeg dan je VPN software of netwerk toe als ‘uitzondering’ in de andere programma’s.

Keuze van VPN protocol:

ExpressVPN Gratis Testen zegt op hun website dat verbindingen stabieler zijn via het TCP protocol dan via de normale UDP verbinding. Als je verbinding onstabiel blijft, is het raadzaam een trouble-shoot te doen en je protocol te veranderen.

Onvoldoende Wi-Fi of netwerk sterkte:

Omdat VPN services gebruikers in staat stellen verbinding te maken met servers in andere landen, is het een gemakkelijke vergissing om te denken dat de lokale WiFi-omstandigheden onbelangrijk zijn.

Helaas heeft de sterkte van je WiFi-verbinding direct invloed op de betrouwbaarheid van je VPN-verbinding. Een lage signaalsterkte zal er waarschijnlijk toe leiden dat je verbinding wegvalt als gevolg van overmatig gegevensverlies.

Bovendien kan intensief gebruik van een internetverbinding, zoals wat gebeurt in openbare ruimten, luchthavens en drukke bibliotheken ervoor zorgen dat je VPN-verbinding ook instabiel wordt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming