Wat is een VPN kill switch?

In dit artikel gaan we het hebben over de kill switch VPN. Want wat is deze switch eigenlijk precies en hoe werkt het? Lees verder om antwoord op al deze vragen te krijgen in dit uitgebreide killswitch VPN artikel.

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Bijgewerkt:  9 juni, 2023

Wat is een kill switch?

Killswitch is een hele brede term wanneer het aankomt op de technologie, software en andere tools. Ken je wel ”de grote rode knop” uit de cartoonseries. Eigenlijk is een killswitch dus precies zo een grote knop, die wanneer hij ingedrukt wordt, alles doet stoppen.

De vaakst voorkomende methode waarop een killswitch gebruikt wordt is natuurlijk als cybersecurity oplossing. In dit geval is de killswitch software een feature. In de meeste situaties is het doel van het gebruik van een killswitch de schade beperken.

Kill Switch VPN

Een VPN kill switch is een belangrijke functie van VPN die de meeste premium vpn aanbieders hun gebruikers bieden. Een van de meest nodige aspecten van een vpn aanbieder is toch de betrouwbaarheid van de geleverde service en diensten. Een killswitch vpn is daarop een van de beste oplossingen.

Als namelijk de verbinding met de VPN-aanbieder om enige reden stopt, surft de gebruiker weer op zijn of haar normale IP-adres en is deze weer voor iedereen zichtbaar.

In het ergste geval weet de gebruiker niet eens dat de VPN-verbinding gestopt is en kan zijn of haar surfgedrag weer worden achterhaalt en gecontroleerd.

In het geval van een killswitch VPN gaat het om softwarematige killswitches die bijvoorbeeld je persoonsgegevens beschermen.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van juni 2023

30 dagen gratis killswitch VPN

De premium VPN-aanbieder ExpressVPN biedt namelijk een 30 dagen niet goed, geld terug garantie aan en hier heb ik een handige truc voor gevonden!

De 30 dagen gratis VPN kill switch truc werkt eigenlijk simpel. Je koopt een van de abonnementen aangeboden op ExpressVPN en zegt gewoon weer op binnen de eerste 30 dagen.

ExpressVPN stelt absoluut geen vragen en het geld terug wilt en stort gewoon je betaalde bedrag terug op je bankrekening of gekozen betaalmethode tijdens het afsluiten van een van de verschillende abonnementsvormen.

Hoe werkt een killswitch?

Bij de VPN-aanbieders die een killswitch VPN aanbieden werkt het eigenlijk gewoon simpel: als de verbinding met de VPN om wat voor reden dan ook stil komt te vallen of te verbreken, stopt de gehele internetverbinding direct. Dit klinkt als irritant, maar het is wel vele malen veiliger voor je eigen digitale privacy.

Kill Switch VPN

Gelukkig hebben de meeste cybersecurity programma’s en VPN’s een ingebouwde killswitch. Als deze merken dat er onveilig gebruik wordt gemaakt van een verbinding of als er malware of dergelijke actief is, wordt de verbinding abrupt verbroken.

Hoe betrouwbaar is een killswitch VPN?

Bij de premium vpn aanbieders die ik op deze website uitgebreid heb getest zijn de killswitches ieder van ontzettend goede kwaliteit. Dit wil zeggen: ze doen hun werk goed, werken volledig automatisch en zorgen er voor dat je anoniem kunt surfen op het internet.

Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat er hackers, schimmige bedrijven of zelfs overheden meekijken met wat je allemaal doet online.

De beste VPN met Killswitch

Wij hebben deze aanbieders allemaal uitgebreid getest en vergeleken in combinatie voor de beste VPN, waardoor je er zeker van zal zijn dat alles goed genoeg werkt!

Best Allround 1 ExpressVPN review 2023
9.8
2 CyberGhost VPN review 2023
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2023
9.2
4 IPVanish Review 2023
9
5 NordVPN review 2023
8.8

Conclusie

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag wat is een kill switch? En weet je in hoeverre een killswitch gebruikt wordt in combinatie met een VPN.

Als een VPN-verbinding dan ineens stil komt te liggen en het IP-adres van een internetgebruiker zichtbaar wordt, is dit een groot probleem. Iedereen heeft recht op privacy.

Om deze reden is het gebruiken van een VPN kill switch nu juist zo belangrijk. Vooral als je constant een goede, anonieme verbinding nodig hebt. Denk aan torrents downloaden of andere zaken waar je niet wilt dat iedereen kan zien wat je nu allemaal doet op het internet.

Gelukkig hebben de meeste premium VPN-aanbieders van ExpressVPN dus allemaal een ingebouwde VPN kill switch, en dat is natuurlijk wel zo handig. Wil je meer weten over VPN-provider, check dan onze blog uit.

Ik ben Levi en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Nu schrijf ik over internetbeveiliging omdat onze beveiliging echt slecht is en alles zo op straat ligt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl