Wat is een Wachtwoordmanager 2024

Tegenwoordig hebben we veel verschillende accounts voor verschillende websites en sociale media applicaties. Het kan wel eens zijn dat je een van de wachtwoorden vergeet en dat je niet meer aan je online account kunt. Hiervoor hebben we een oplossing gevonden! Lees in deze blog alles wat je moet weten over wachtwoordmanager !

Probeer nu
Probeer de beste wachtwoordmanager, 1Password - 30 dagen gratis uitproberen

Op zoek naar de meest betrouwbare wachtwoordmanager? Nordpass zal u helpen al uw wachtwoorden te beheren! Bespaar nu tot 50% met 30 dagen geld-terug garantie.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Wat is een wachtwoordmanager

Voordat je een wachtwoord manager gaat gebruiken, moet je eerst weten wat een wachtwoordmanager precies is. Het is een programma waar je zowel al je wachtwoorden als andere informatie veilig kunt opslaan.

Wanneer je een wachtwoord manager zou gebruiken, kun je met 1 wachtwoord aan al je andere wachtwoorden en gevoelige informatie. Op deze manier hoef je nooit meer een wachtwoord te vergeten en kun je ze altijd automatisch laten invullen! Je kunt het zoen als een digitale opslagplaats voor al je gegevens en wachtwoorden!

Verschillende soorten wachtwoord managers

Nu je weet wat is een wachtwoordmanager, kunnen we je alles vertellen over de verschillende wachtwoord managers die er bestaan!

wat is een wachtwoordmanager

Apparaat wachtwoord managers

De apparaat gebaseerde wachtwoordmanager zal moeten worden geïnstalleerd op het apparaat waar je je wachtwoorden wilt opslaan. Dit kan zijn via een applicatie op je mobiele telefoon, je laptop of zelfs op je vaste computer. Hiermee kun je echter alleen de wachtwoorden gebruiken op het apparaat waarin je ze instelt!

Browser wachtwoord managers

Er zijn ook verschillende wachtwoord applicaties die je kunt toevoegen aan je browser. Op deze manier kun je altijd, wanneer je gebruik maakt van een bepaalde browser en je je inlogt op deze browser, je wachtwoorden bereiken.

Cloud Wachtwoord managers

Deze soort wacht woord managers zullen kunnen helpen op al je verschillende apparaten. Het enige wat je moet hebben is toegang tot jouw cloud diensten. De wachtwoorden worden namelijk online op een server bewaard!

Single sign on wachtwoord managers

Deze soort wachtwoordmanagers worden vooral gebruikt door bedrijven. Zo hoef je voor verschillende accounts maar 1 wachtwoord te hebben. Hierdoor kunnen werknemers hun eigen bestanden op een veilige manier bewaren en krijgen ze toegang tot de nodige applicaties, maar zal de IT afdeling een stuk minder last hebben van mensen die hun wachtwoorden vergeten zijn!

Ga naar 1Password

Hoe werkt een wachtwoordmanager

Wil je graag een antwoord op de vraag “Wat is een wachtwoordmanager en hoe werkt password manager?” kun je best even verder lezen. We hebben voor jou namelijk het antwoord gevonden. Om je een antwoord te geven op “Wat is een wachtwoordmanager” hebben we het volgende antwoord geformuleerd! Je kunt een wachtwoord manager vergelijken met een digitale kluis waarin je wachtwoorden op een veilige manier kunt opslaan. De wachtwoorden zullen namelijk op een goede manier versleuteld worden zodat deze niet gehackt kunnen worden!

wat is een wachtwoordmanager

Wanneer je dan naar een website surft en je je moet inloggen zul je je geen zorgen hoeven te maken over je wachtwoord. De wachtwoordmanager zal namelijk automatisch de juiste gebruikersnaam en het bijhorend wachtwoord voor je invullen!

Is een wachtwoord manager veilig om te gebruiken?

Je hebt nu een antwoord op je vraag, wat is een wachtwoordmanager en hoe het programma werkt. Nu zul je je alleen nog afvragen of het gebruiken van een wachtwoord manager wel veilig is.

Veel mensen denken dat het gebruikmaken van een wachtwoord manager ervoor zorgt dat hun wachtwoorden gevaar lopen, maar dit is echter niet het geval. Je wacthwoorden worden in de wachtwoord manager versleuteld op een zeer veilige manier. Dit betekent dat wanneer iemand de applicatie hackt, hij of zij niet aan jouw wachtwoorden kan komen. Zo lopen je wacthwoorden minder risico dan bij een datalek waarbij hackers bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot je verschillende accounts!

Je kunt er dus zeker van zijn dat je wachtwoorden op de meest veilige manier worden opgeslagen in een wachtwoord manager applicatie!

Ga naar 1Password

Wat is de beste wachtwoordmanager?

We hebben je nu een antwoord gegeven op de vraag wat is een wachtwoordmanager?”, nu is het tijd dat we je een antwoord geven op de vraag: Welke wachtwoordmanager kun je best gebruiken?

Wanneer je opzoekt: “Wat is een wachtwoordmanager?” zul je verschillende advertenties te zien krijgen van de verschillende wachtwoordmanagers die er bestaan. Om je te helpen bij het maken van een juiste keuze hebben we verschillende wachtwoordmanagers uitgetest en met elkaar vergeleken! De resultaten van onze test hebben de volgende ranglijst gecreëerd:

Zoals je kunt zien zijn de diensten van 1Password een van de beste diensten die je zou kunnen gebruiken!

Waarom zou je een wachtwoordmanager gebruiken?

Wil je graag weten waarom je een wachtwoordmanager zou kunnen gebruiken? Geen enkel probleem, we hebben namelijk een aantal voordelen van deze diensten voorzien in deze blog.

Wanneer je gebruik maakt van deze soort applicaties, zul je nooit meer een wachtwoord moeten onthouden en kun je de sterke wachtwoorden die worden aangeraden gewoon gebruiken. De wachtwoordmanager kan vaak zelf ook nog een aantal verschillende wachtwoorden voor je genereren zodat jij al jouw accounts veilig kan houden!

wat is een wachtwoordmanager

Ook zijn de meeste applicaties te gebruiken over verschillende diensten, zo heb je de mogelijkheid om al je wachtwoorden zowel op je computer als op je mobiele telefoon te gebruiken!

Ga naar 1Password

Conclusie

Een wachtwoord manager is dus een van de beste manieren om je wacthwoorden en andere gegevens op een veilige manier te bewaren! De gegevens worden namelijk versleuteld zodat hackers of kwaadwillige derde partijen hier niet zomaar aan zouden kunnen! De managers kunnen ook verschillende sterke wachtwoorden generen om je accounts nog beter te beschermen!

Nu je een antwoord hebt gevonden op je vraag “Wat is een wachtwoordmanager”, staat er je nog maar een ding te doen: Een Wachtwoord manager kiezen! Weet je niet goed welke diensten je best zou kunnen gebruiken? Dan raden we je de diensten van 1Password aan! Met deze diensten zorg je er namelijk voor dat je wachtwoorden zo goed mogelijk beschermd zijn!

Pauline tech blogger

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team als cyber security expert. Hoewel ze ook actief is als recreatieblogger, heeft ze snel geleerd over de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet, net als velen van haar generatie. Met haar artikelen en onderzoek waarschuwt Pauliene ons voor de gevaren die het internet met zich meebrengt en de mogelijke risico's voor online privacy en veiligheid. Haar juridische achtergrond stelt haar in staat om complexe cyber security vraagstukken te analyseren en begrijpelijk te presenteren voor onze lezers. U kunt contact opnemen met Pauliene via e-mail: pauliene@privacyenbescherming.nl.

2 Opmerkingen
 1. Fijn dat er mensen zijn die ons helpen in de cyber woestijn sjappo 70 plusser heeft wachtwoord keeper en vpn.

  • Hoi Gregoor,

   We doen ons best om in dit digitale tijdperk het zo makkelijk mogelijk te maken.

   Groetjes,
   Mike

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl