Beste iOS Antivirus in 2024

Vind jij het ook lastig om tussen al die producten het beste antivirus iOS te vinden? Lees verder om erachter te komen wat het beste iOS antivirus is en hoe je het beste product voor iOS kunt filteren.

Probeer Nu
Bescherm je apparaat optimaal met Malwarebytes

Malwarebytes is een van de beste antivirussen op de markt met compatibiliteit voor iOS apparaten. Profiteer nu van een exclusieve korting op Malwarebytes, de nummer 1 antivirus voor iOS.

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Het beste iOS antivirus

We hebben op basis van verschillende criteria, een ranglijst opgesteld. Denk hierbij aan cruciale aspecten zoals bescherming, gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit. Op deze wijze vind je een betrouwbare lijst met de beste aanbieders en vind je ook het beste antivirus voor iOS. Zo hoef je zelf niet meer het uitzoekwerk te doen en voorkom je dat je een malafide aanbieder uitprobeert.

We hebben deze (uiterst betrouwbare) aanbieders met elkaar vergeleken en de volgende lijst is daaruit voortgekomen:

Kies voor het beste antivirus iOS

We hebben een lijst met criteria uiteengezet, zodat je het beste antivirus voor iOS kan selecteren en beter onder de loep kan nemen. De belangrijkste criteria zijn eruit gevist en zullen hieronder worden toegelicht, zodat je een weloverwogen keuze kan maken om het beste antivirus iOS te kunnen vinden.

Bescherming

Allereerst is bescherming een cruciaal aspect, omdat het gehele doel van een antivirus voor iOS gaat om het beschermen van al je (iOS) apparaten tegen allerlei online bedreigingen. Het is dus belangrijk om bij dit criterium te kijken naar de mate waarin het bescherming biedt. Hierbij kun je denken aan de verscheidenheid aan malware die kan worden gedetecteerd en uiteraard ook verwijderd. Dit is één van de allerbelangrijkste criteria voor het vinden van het beste antivirus voor iOS.

Effectiviteit bij het detecteren van bedreigingen

Zoals zojuist kort benoemd, is niet alleen het detecteren van online bedreigingen van belang, maar ook de effectiviteit in het bestrijden hiervan. Geen enkele aanbieder en geen enkel product is 100% effectief tegenover het detecteren en verwijderen van online bedreigingen zoals virussen en malware, maar het is belangrijk dat het percentage relatief hoog en zo dicht mogelijk bij de 100% blijft. Zodat een iOS virusscanner geen cruciale bedreigingen over het hoofd ziet.

Antivirus voor iOS

Impact op het systeem

Een virusscanner iOS kan een vertragend effect hebben op het systeem van je apparaat. Dit komt doordat een virusscanner op de achtergrond actief blijft, zodat er tijdens het surfen op het internet ook eventuele online bedreigingen kunnen worden opgespoord. Het kan er dus wel voor zorgen dat het een impact heeft op je apparaat – en de mate waarin dit een effect heeft kan ook meewegen in het besluit omtrent het kiezen van een antivirus.

Extra kenmerken

Een ander belangrijk punt waar je op kunt letten, betreft de extra kenmerken en functionaliteiten van het product. Zo hebben niet alle aanbieders hetzelfde aanbod. Er zijn immers basis functies zoals een antivirusscan, maar ook allerlei extra’s. Concrete voorbeelden hiervan, betreft het bekijken of er ook een iOS antivirus app en/of een VPN wordt aangeboden.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook is gebruiksvriendelijkheid een belangrijk aspect. Zo biedt de ene aanbieder meer gemak in gebruik dan de andere aanbieder. Ook als het gaat om een goede virusscanner iPhone, is het bijvoorbeeld fijn als er sprake is van een mobielvriendelijke versie. Zo kun je ook denken aan hoe moeilijk of makkelijk bepaalde functies in te stellen zijn of kijken in hoe gemakkelijk een antivirusscan kan worden ingeschakeld.

Beste antivirus voor iOS

Klantenservice

Uiteraard speelt de klantenservice ook een onmisbare rol in de ervaring met de aanbieder en het product. Stel je hebt een vraag, dan is het een kwestie van hoe makkelijk en snel je wordt geholpen. Hierbij kun je denken aan de diversiteit in manieren waarop je contact kunt opnemen, de vriendelijkheid van het personeel dat je te woord staat en hoe adequaat het antwoord op je vraag is.

Waar voor je geld

Ook is het van belang om te kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de prijs die je betaalt voor een abonnement bij de aanbieder en in acht nemen wat je er allemaal voor terugkrijgt. Bij de meeste aanbieders krijg je extra veel korting als je een langdurig abonnement neemt. Dit aspect kun je dus zeker in overweging nemen als het gaat om het vinden van het beste antivirus iOS.

Wat betreft het totaalplaatje en het waar krijgen voor je geld, is Malwarebytes het beste antivirus voor iOS. Vooral wegens de effectiviteit tegenover het bestrijden van online bedreigingen. Malwarebytes blokkeert allerlei virussen en malware, maar ook allerlei nare ransomware, spyware en andere ongewenste programma’s op je apparaten. Ook zijn de producten van Malwarebytes gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren, waar we zo verder op zullen ingaan bij informatie over het instellen van een antivirus op je apparaat.

Ga naar Malwarebytes

Waarom je een iOS antivirus zou moeten gebruiken

Een antivirus voor iOS is van belang omdat het bescherming biedt tegenover allerlei malware, virussen en andere online bedreigingen. Op die manier heb je dus bescherming tegen allerlei kwaadaardige software die azen op je belangrijke persoonlijke gegevens. Vandaar dat het zoeken naar het beste antivirus voor iOS de moeite waard is, zodat je persoonlijke gegevens (zoals je bankgegevens) niet zomaar in verkeerde handen terecht komen.

Een gratis iOS antivirus kan gevaarlijk zijn

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met gratis iOS antivirussen. Je privacy is dan namelijk niet gewaarborgd. Immers, je persoonlijke gegevens kunnen worden gedeeld op de server van de provider. Vandaar dat een betaalde antivirus een veiligere optie is. Als je dus op zoek bent naar het beste iOS antivirus, ga dan in ieder geval voor een betaalde antivirus.

Beste iOS antivirus

Een antivirus instellen op je apparaat

Voor het vinden van het beste iOS antivirus, is het gemak van het installeren van het desbetreffende antivirus op je apparaat ook een factor die je kunt laten meewegen. Als je nog geen Malwarebytes account hebt, dan druk je simpelweg op ‘registreer nu’ en vul je veilig je gegevens in.

Na het aanmaken van een account, druk je op de pagina van ‘Mijn account’ op ‘Download’. Vervolgens selecteer je bijvoorbeeld Malwarebytes (daar zit ook een antivirus bij inbegrepen) en kies je simpelweg voor ‘mobiel’. Ook heb je de mogelijkheid om de app van Malwarebytes te downloaden via de Apple store.

Als het gaat om je computer of laptop, dan kun je je ook eerst registreren als je nog geen Malwarebytes account hebt. Vervolgens kun je naar een account aanmaken, waarna je drukt op ‘inloggen’. Na het inloggen, druk je op ‘Download’ en kun je Malwarebytes installeren op je PC of Mac.

Met deze simpele stappen, kun je op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke wijze binnen een mum van tijd je apparaten beschermen tegen allerlei virussen en malware. Wacht niet langer met het beschermen van je apparaat – én uiteraard het beschermen van al je digitale persoonlijke gegevens – en kies veilig voor Malwarebytes. Vandaar dat we ook in dit opzicht bij Malwarebytes uitkomen als het gaat om het beste iOS antivirus.

Ga naar Malwarebytes

Conclusie

Voor het vinden van het beste antivirus iOS en om een eerlijk oordeel te kunnen vellen, kun je kijken naar diverse criteria. Denk hierbij aan de bescherming die het biedt, effectiviteit tegenover online bedreigingen zoals malware en virussen, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en klantenservice.

Voor de beste ervaring, is een gratis antivirus het niet waard, onder andere wegens de beperktheid in functies. Een gratis antivirus biedt immers alleen basisbescherming en niet meer dan dat. Een betaalde antivirus biedt veel meer bescherming en een ideale aanbieder daarin is Malwarebytes.

Als je op zoek bent naar het beste iOS antivirus met hoge kwaliteit, dan kun je het beste gaan voor onze aan te bevelen en nummer 1 aanbieder Malwarebytes.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl