De beste Windows Antivirus in 2024

Ben je het zat dat je apparaat constant wordt bedreigd en op zoek naar de beste aanbieder die dit tegenhoudt? Met de beste antivirus Windows, zit je geheid goed. Lees gauw verder om te achterhalen welke aanbieder als beste uit de bus komt.

Probeer Nu!
Probeer Malwarebytes uit, de beste Windows Antivirus die momenteel op de markt is

Bescherm je Windows apparaten tegen virussen met Malwarebytes. Profiteer vandaag nog van een speciale korting.

Het artikel is bijgewerkt op: 19 juli 2024

Aanbevolen beste Windows antivirus

We hebben verschillende aanbieders getest. Zorgvuldig met elkaar vergeleken. Met het doel om je beter te kunnen helpen voor als je op zoek bent naar een goede virusscanner Windows 10. Er zijn namelijk ook veel slechte of zelfs neppe antivirus programma’s die je koste wat kost dient te vermijden.

De volgende Windows virusscanners zijn befaamde aanbieders en blijken goed te scoren op een breed scala aan aspecten. Denk hierbij aan veiligheid en effectiviteit tegenover online bedreigingen. Er kan echter maar één de beste zijn. De hamvraag blijft: wat is de beste virusscanner voor Windows?

Hieronder vind je de ranglijst, opgesteld op basis van onderzoek. Uiteraard inclusief de nummer 1 topaanbieder als Window virusscanner.

Kies voor de beste bescherming tegen malware

Het selecteren van de beste antivirus Windows 10 is relevant, aangezien je de beste bescherming tegen malware wilt hebben. Een malware is een schadelijke software die zelfs specifiek is ontwikkeld voor maar één doel: je computer beschadigen.

Dan is het broodnodig om te zoeken naar een software die juist specifiek is ontwikkeld voor een ander doel: het beschermen van je computer. Anders ben je je hele computer namelijk kwijt. En dat willen we niet hebben. Met Malwarebytes, de beste virusscanner Windows, zit je gegarandeerd goed voor het beschermen van al je apparaten tegen malware. Het is immers niet zomaar een Windows 10 virusscanner.

Bescherming

Als het gaat om bescherming, kun je denken aan een verscheidenheid aan malware die kan worden gedetecteerd en verwijderd. Malwarebytes detecteert en verwijdert een verscheidenheid aan virussen, Trojaanse paarden, spyware en andere malware, zodat het binnen een mum van tijd en compleet verwijderd is van je computer. Nog voordat het schade heeft kunnen toebrengen.

Malwarebytes past ook, indien dit nodig is, allerlei beveiligingsupdates toe op je besturingssysteem. Het is ongetwijfeld de nummer 1 Windows 10 virusscanner, vanwege de verregaande stappen om je apparaat veilig en schoon te houden. Vandaar dat het de naam van beste antivirus Windows 10 verdient.

virusscanner windows 10

Effectiviteit bij het detecteren van bedreigingen

Wanneer bedreigingen eenmaal zijn ontdekt, is effectiviteit ertegen ook belangrijk. De zogeheten Malwarebytes Totale Bescherming is ontwikkeld om juist bedreigingen zoals allerlei malware, spyware en andere online bedreigingen te detecteren en compleet te vernietigen.

Niet voor niets behoort Malwarebytes tot de beste anti-malwarescanner op de markt, met een consistente detectieclassificatie van maar liefst 100% voor een verscheidenheid aan malware, virussen en andere online bedreigingen. Met deze Windows 10 virusscanner, zit je gelijk goed.

Impact op het systeem

Afhankelijk van hoe je je computer gebruikt, kan een antivirus je computer vertragen. Het is mogelijk dat Malwarebytes je computer vertraagt, omdat het automatisch scannen is ingeschakeld. De vertraging heeft een logische technische reden. Immers, het scannen van de computer op infecties gedurende het uitvoeren van andere taken op je computer, kan een overbelasting zijn voor je systeem. Dit kan plaatsvinden in het geval dat je systeem bijvoorbeeld over onvoldoende geheugen bezit of een trage processor heeft.

Extra functionaliteiten

Naast de standaardfuncties zoals een firewall en pc optimalisatie, heeft Malwarebytes ook allerlei interessante extra functies. Denk hierbij aan een VPN waardoor je een anoniem IP adres krijgt. Of bijvoorbeeld de zogeheten bestandsvernietiger die gevoelige bestanden volledig verwijderd om geen sporen achter te laten voor kwaaddoeners die hier iets mee zouden willen doen. Zo is Malwarebytes meer dan slechts een Windows 10 virusscanner.

beste antivirus windows 10

Gebruiksvriendelijkheid

De virusscanner Windows 10 van Malwarebytes scoort ook op dit gebied erg goed. Malwarebytes is namelijk zeer gebruiksvriendelijk als virusscanner Windows 10. Zo is bijvoorbeeld de installatie van Malwarebytes tools erg gemakkelijk om uit te voeren. Het kan worden gedaan zonder al te veel poespas, vandaar dat het ook een gebruiksvriendelijke virusscanner Windows 10 is.

Prijs (waar voor je geld)

Op de vraag of je waar krijgt voor je geld: ja, de prijs-kwaliteit verhouding is zeer gunstig. Malwarebytes biedt een gratis proefversie, zodat je dit kosteloos kunt uitproberen. Mocht je tevreden zijn en daarna verder willen gaan, dan zijn er verschillende betaalopties (zoals internetbankieren). Ook zijn er interessante kortingen die je kunt inzetten en waar je grote voordelen uit kunt halen omtrent de beste antivirus Windows 10.

Klantenservice

De klantenservice van Malwarebytes is erg behulpzaam en effectief. Van installeren tot aan activeren, ze zijn toegankelijk om te benaderen. Er is live support vanuit het team, maar je kan ook op zoek gaan naar opties die je vraag ook kunnen beantwoorden, zoals de FAQ pagina. Of het nu gaat om zelfstandig jezelf helpen of in contact staan met Malwarebytes medewerkers, het is duidelijk dat deze aanbieder, de beste antivirus Windows 10, geeft om de klanten. Dus, als je tevens op zoek bent naar een Windows 10 virusscanner die je ook goed te woord staat en te hulp schiet bij vragen, dan is Malwarebytes een goede aanbieder.

Ga naar Malwarebytes

Windows Defender

In de basis is Windows Defender een goede, toegankelijke tool. Het is prima om in te zetten als bescherming voor je apparaat, maar het is niet genoeg. Windows Defender is de standaard bescherming die op Windows beschikbaar is gesteld. Het is wel belangrijk om te investeren in bescherming voor je apparaat, omdat anders zomaar al je gegevens kunnen kwijtraken. En nog erger: op een verkeerde plek oftewel in verkeerde handen terecht kunnen komen. Het is belangrijk om dus je bescherming te upgraden met, idealiter, onze nummer 1 antivirus Windows.

Waarom je een antivirus zou moeten gebruiken

De voordelen van het gebruiken van een anti-malware, is dat je apparaat goed beschermd en dus ook intact blijft. Zodra een malware is binnengedrongen in je apparaat, kan malware je gegevens stelen, versleutelen zodat je er geen toegang meer toe hebt, of zelfs volledig wissen. Denk eraan wat voor schade het stelen van je digitale gegevens kan opleveren, vooral als het gaat om gevoelige data zoals je bankgegevens. Om die reden is het belangrijk dat je een virusscanner Windows 10 gebruikt om je gegevens en apparaten goed te kunnen beschermen.

windows 10 virusscanner

Gratis anti-malware biedt alleen een basis bescherming

Let wel: een gratis anti-malware biedt geen geavanceerde beveiliging. Er zijn immers beperkingen verbonden aan de gratis versie. De betaalde abonnementen bieden veelal betere beveiliging voor je apparaten aan. Denk hierbij ook aan automatische updates. Om een voorbeeld te nemen: een abonnement op Malwarebytes, een bekroonde anti-virus bescherming, werkt op een onbeperkt aantal persoonlijke apparaten. Het is zeker de moeite waard om te overwegen, aangezien het gaat om de beste antivirus Windows 10.

Ga naar Malwarebytes

Een anti-malware instellen op je apparaat

Je kunt snel en gemakkelijk een anti-malware installeren op het door jouw gekozen apparaat. Natuurlijk het liefst van Malwarebytes zelf. Dan komen we uit op de Malwarebytes Totale Bescherming, die biedt immers uitgebreide anti-malwaremogelijkheden.

Geniet eerst kosteloos van een 30 dagen volledig gratis proefperiode om het zelf te ervaren. Het enige wat je hoeft te doen, is simpelweg naar de Malwarebytes gaan en drukken op ‘Gratis proefversie downloaden’, waarna de rest van de stappen voor zichzelf spreken. Dit kan worden toegepast op verschillende apparaten, waaronder je laptop en smartphone.

Conclusie

Al met al is het belangrijk om met een geschikte virusscanner Windows 10, je apparaat te beschermen tegen allerlei schadelijke malware, virussen en andere online bedreigingen. Hoewel Windows Defender is ingebouwd in Windows 10, zijn de anti-malware mogelijkheden onvoldoende om de alsmaar veranderende online bedreigingen te kunnen detecteren en ook bestrijden.

Niet voor niets heeft Malwarebytes awards gewonnen en is Malwarebytes geprofileerd als de beste antivirus Windows 10. Wegens de gebruiksvriendelijkheid, extra functionaliteiten maar ook de stevige bescherming die het biedt tegen de aanvallen die je apparaat te verduren krijgt. Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede – en eigenlijk de beste – Windows 10 virusscanner, dan hoef je echt niet verder te kijken dan de enige echte Malwarebytes.

Avatar foto

Jeroen heeft zijn bachelorgraad in Informatiebeveiliging behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor het schrijven van artikelen, handleidingen en recensies met betrekking tot VPN's, cybersecurity en alles wat daarmee te maken heeft, is hij een echte cyberbeveiligingsexpert. Zijn visie is om mensen te begeleiden met de tools die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en hun werkomstandigheden te verbeteren. Jeroen vindt het geweldig om te weten dat zijn werk daadwerkelijk waarde toevoegt aan het leven van mensen en dat hij kan bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. Als gepassioneerd expert wil hij anderen helpen om bewuste keuzes te maken en zich bewust te worden van de risico's en kansen in de wereld van cybersecurity. U kunt contact opnemen met Jeroen via e-mail: jeroen@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl