De beste virusscanner voor 2024

Doe je vaak aan torrenten of wil je je computer beter beschermen tegen virussen of andere soorten malware? Dan weet je waarschijnlijk dat je een Virusscanner moet gebruiken! Nu zul je je al afvragen: “Wat is de beste virusscanner die je kan gebruiken?”. Om jou hierbij te helpen hebben we de volgende blog geschreven! Lees dus snel verder!

Probeer Malwarebytes vandaag nog uit!
Bescherm je computer met de diensten van Malwarebytes

Wil je je computer zo goed mogelijk beschermen tegen virussen en andere malware? Gebruik dan de diensten van Malwarebytes om jouw apparaten veilig te houden!

Het artikel is bijgewerkt op: 24 mei 2024

Wat is de Beste antivirus software

Wanneer je gebruik wilt maken van een antivirus programma, wil je er ook voor zorgen dat je het beste antivirus programma installeert! Maar we weten ook wel dat dit niet altijd de meest eenvoudige keuze is om te maken!

Uit ervaring weten we namelijk dat waneer je “De beste antivirus software voor je computer” of  “Welke virusscanner kan ik het best gebruiken” op google opzoekt, je een enorme lijst aan verschillende diensten te zien krijgt! Om je hierbij te helpen hebben we verschillende virusscanner programma’s met elkaar vergeleken en uitgetest. Met de resultaten van deze testen hebben we de volgende ranglijst kunnen maken:

Zoals je ziet worden de diensten van Malwarebytes beschouwt als beste antivirus programma waar je gebruik van kunt maken.

Hoe kies je het beste anti virus programma?

Je vraagt je misschien af hoe we de bovenstaande ranglijst hebben kunnen maken of welke vergelijkingen we juist gedaan hebben tussen deze programma’s om erachter te komen welke virusscanner je het beste zou kunnen gebruiken. Lees snel verder en kom erachter op welke manieren we deze programma’s met elkaar konden vergelijken!

Bescherming tegen verschillende kwaadwillige software

Wanneer je gebruik wilt maken van een virusscanner wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat deze software ook werkt. Om uit te zoeken welke virusscanner je best zou kunnen gebruiken, hebben we  verschillende programma’s getest op welke soorten kwaadwillige software ze kunnen detecteren en verwijderen.

Hoe effectief is de virusscanner?

De beste antivirus programma’s zijn zeer effectief in het inspecteren van bestanden die op je computer staan en het scannen van bestanden die je eventueel zou willen downloaden. Je wilt natuurlijk niet dat je voor een antivirus programma betaald en dat er toch nog steeds virussen voorbij deze bescherming komen.

beste antivirus programma

Heeft de virusscanner in effect op de prestaties van je computer?

Tijdens het bepalen van welke virusscanner je voor jezelf zou gebruiken, moet je er achter komen welk effect de virusscanner op de prestaties van jouw computer heeft. Zo zijn er goedkope diensten waar je gebruik van kunt maken, maar ze zullen een groot deel van je werkgeheugen innemen waardoor je computer een stuk trager zal zijn.

Welke andere toepassingen krijg je bij de diensten?

De beste antivirus software is meer dan enkel een virusscanner! Zo zullen deze diensten vaak extra beschermingen en extra toepassingen voor je aanbieden wanneer je gebruik maakt van een van de betaalde plannen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is een feit dat niet iedereen evengoed met een computer om kan gaan, daarom is het zeer belangrijk dat het beste antivirus programma ook zeer gebruiksvriendelijk is. Dit kan je op verschillende vlakken zien zoals: Het installeren van de beste antivirus software en vooral het gebruiken van dit programma.

Wat kosten de diensten van virusscanners

Een van de belangrijkste dingen die je bij het kiezen van welke virusscanner je gaat gebruiken in het achterhoofd moet houden is: Wat is de prijs van deze dienst? Iedereen heeft echter een ander budget, maar het gebruiken van de beste antivirus software voor jou betekent niet meteen dat je voor de duurste software moet gaan!

Klantendienst

Wanneer je gebruik maakt van een virusscanner of een andere dienst waar je voor moet betalen, zul je uiteindelijk ook wel eens contact moeten opnemen met de klantendienst. Wanneer je een groot probleem hebt met je computer, wil je natuurlijk niet dat dit al te lang duurt.

Dit zijn enkele voorbeelden van dingen waar we rekening mee houden om te bepalen welke virusscanner een goed programma is!

Ga naar Malwarebytes

Waarom zou je een antivirus programma gebruiken?

“Is het gebruik van het beste antivirus programma wel effectief nodig?” Dit is een vraag die we vaak gesteld krijgen, en het antwoord op deze vraag ligt volledig aan jouw computer gebruik. Weet je van jezelf dat je nooit bestanden download? Dan heb je er waarschijnlijk geen nodig. Maar als je vaker nieuwe applicaties van het internet installeert, mails download, of op links in je mailbox klikt, loop je gevaar dat jouw computer geïnfecteerd geraakt met een virus of andere malware programma’s! Deze virussen kunnen je volledige systeem vernietigen of gevoelige informatie doorsturen naar de maker van de software!

welke virusscanner

Dit is waar de beste antivirus software van pas komt. Nog voordat het virus op je computer staat, kan deze software detecteren of een link of een bestand een bepaald virus met zich meedraagt. Zo kun je jezelf en je gegevens die je op je computer hebt staan beschermen tegen verschillende soorten virussen. Het gebruik van een antivirus programma is een extra zekerheid om jou en je computer gegevens te beschermen!

Gevaren bij het gebruiken van een Gratis antivirus

Wanneer je op google op zoekt “Beste antivirus programma” zul je merken dat je veel verschillende opties hebt waar je uit kan kiezen. We weten ook dat hier een aantal gratis opties tussenzitten. We raden echter ten zeerste af om gebruik te maken van deze gratis software. Deze gratis virusscanner programma’s kunnen vaak niet alle soorten virussen detecteren en als het ze al lukt om ze te detecteren, hebben ze de kracht niet om hier ook nog iets effectief aan te doen! Deze gratis diensten geven je dus eigenlijk een “fake” gevoel van veiligheid!

Ga naar Malwarebytes

Extra maatregelen die je kan nemen om je te beschermen tegen virussen

Hoewel de beste antivirus programma’s veel virussen kunnen detecteren, tegenhouden en verwijderen, zijn ze niet 100% effectief. Daarom hebben we een aantal andere dingen voorzien die je kan gebruiken om de kans op het krijgen van een computer virus te verkleinen!

beste antivirus software

  • Download enkel van legitieme bronnen
  • Klik nooit op een link die je niet vertrouwt
  • Installeer zo weinig mogelijk apps van het internet
  • Let zeer goed op wanneer je een mail krijgt en controleer de afzender!

Ga naar Malwarebytes

Meest gestelde vragen over een goede virusscanner

Wat houdt de beste antivirus software in?

Wat houdt de beste antivirus software in? Is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Om dit te weten moet je eerst weten wat een antivirus programma is. Een antivirus programma is een programma wat de bestanden op jouw computer controleert op virussen die je computer bedreigen. Deze programma’s controleren vaak ook nieuwe apps en bestanden voordat je deze downloadt!

Wat is het verschil tussen een antivirus en een anti-malware programma?

Bij het zoeken naar welke virusscanner  je het best kunt gebruiken, zul je ook verschillende “anti-malware” diensten tegen komen. Het verschil tussen deze diensten is dat je bij een virusscanner vooral de focus op het vinden en vernietigen van virussen legt terwijl de anti-malware diensten je beschermen tegen veel meer verschillende kwaadwillige software soorten!

Hoe kom ik te weten of mijn computer geïnfecteerd is met een virus?

Een van de manieren waarop je kan vertellen dat je computer geïnfecteerd is met een virus is dat de prestaties van je computer plotseling zeer snel achteruit gaan of dat je tijdens het gebruik maken van het internet continu naar websites wordt gebracht waar je niet naar wilt surfen!

Vervangen antivirusprogramma’s anti-malware programma’s?

Antivirus programma’s doen tegenwoordig veel meer dan je computer beschermen tegen virussen, maar dit geldt ook voor anti-malware programma’s. Het ligt dus vooral aan hoeveel risico je loopt. Downloadt je veel bestanden of ben je vaak bezig met torrenting? Dan kan een Anti-malware programma misschien beter van pas komen. Een Antivirus programma vervangt een anti-malware programma dus nog niet!

Ga naar Malwarebytes

Alles wat je moet weten om het beste antivirus programma te gebruiken

Om erachter te komen welke virusscanner het beste voor je computer is, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je kijken of de software veel werkgeheugen inneemt en hierdoor je computer trager mee maakt.

We kunnen ook concluderen dat de beste antivirus software, geen gratis software is. De gratis software heeft vaak de kracht niet om complexe virussen te detecteren of om ze te verwijderen. Daarom raden wij de diensten van Malwarebytes aan om je computer tegen deze virussen te beschermen!

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl