De beste antivirus voor 2022

Beste Virusscanner is een artikel over welke virusscanner je kan kiezen eentje die het meeste overlap heeft met jouw behoeften. Zonder enige leidraad kan dit een ontmoedigende missie zijn. Ik zal proberen het licht in de duisternis te zijn. Ik zal dus de volgende virusscanners testen en dit onderzoek zal leiden naar een zeer goede antivirus keuze voor de PC Mac.

Het is weer een van de onafhankelijke tests die ik doen om zo de beste antivirus te kunnen vinden voor jullie. Dit alles ter verhogen van de internet security. Een groot belang voor je total security omdat de beste virusscanner een extra beveiliging zijn tegen malware en virussen.

BIJGEWERKT: 23 januari 2022

Beste virusscanner

Wat is nu de beste antivirus, er zijn zoveel internet security pakket op de markt kun je het gevoel hebben dat je een computerbeveiligingsexpert moet zijn om te kunnen bepalen wat de beste antivirus is. Wij hebben je geholpen en de beste virusscanner op een rijtje gezet zodat het kiezen van beste antivirus een makkelijk zaak wordt.

De beste antivirus aanbieders zijn sowieso allemaal betaalde pakketten die ik heb getest omdat je gewoon niet voor gratis moet gaan en hiervoor geld hetzelfde als voor een gratis versleutelde verbinding.

En waarschijnlijk heb je misschien nog veel meer vragen over hoe je de beste virusscanner herkent? Hieronder zijn wat standaard vragen:

 • Heb je in de eerste plaats een antivirus software nodig?
 • Zijn de beveiligingsoplossingen die gebundeld zijn met recente versies van Windows goed genoeg voor uw behoeften?
 • Zou een alternatief gratis anti virus voldoende zijn?
 • Is een antivirus oplossing voldoende op zichzelf of wil je deze koppelen aan een firewall?
 • Kun je erop vertrouwen dat de leverancier je helpt als je problemen hebt. Bijvoorbeeld bij het installeren of gebruiken van hun software?
 • Krijgt het antivirus dat je kiest de klus geklaard? De betrouwbaarheid?
 • Is uw hardwareconfiguratie goed genoeg om de software uit te voeren? Zullen antivirus scans uw machine op de knieën krijgen?

Natuurlijk zijn we hier om te helpen bij het beantwoorden van die vragen. Dus laten we aan de slag gaan met enkele antwoorden:

Een van de meest gebruikte virusscanner

Antivirus bedrijf Heeft een VPN
Intego Anti-Virus x
McAfee x
Avira heeft een VPN
Norton x
AVG heeft een VPN
Panda heeft een VPN
Avast x

 

1. Heb je een antivirus programma nodig?

Om kort door te bocht te gaan: Ja

Vroeger waren computergebruik, virussen en andere vormen van malware relatief zeldzaam.

Vaak gecodeerd door lone wolves met de bedoeling ‘plezier’ te hebben of een beetje frustratie te creëren bij de vroege adopters, was het creëren van nieuwe kwaadaardige code zo ingrijpend dat de vroege beveiligingsbedrijven alleen updates naar hun programma’s op diskette zouden sturen elke paar maanden.

Abonnees konden ’s nachts goed slapen, veilig in de wetenschap dat het zeer onwaarschijnlijk was dat hun pc besmet zou raken met iets vreselijks.

Spoel dan snel door tot het einde van vorig jaar en het dreigende landschap ziet er nu totaal anders uit.

Nieuwe dreiging

Als The Register meldde in augustus  2017, is het aantal nieuwe malware monsters dat elke dag wordt vrijgegeven behoorlijk verbluffend: 427.747, equivalent aan 398 nieuwe bedreigingen per minuut.

Nog interessanter is het feit dat slechts 15% van de nieuwe bedreigingen in het derde kwartaal van 2022 virussen waren – de overgrote meerderheid (75%) van de nieuwe kwaadaardige code die vandaag wordt geschreven, zijn trojaanse paarden die meestal zijn ontworpen om bank logins en andere gevoelige informatie te stelen of ransom software welke je pc gijzelt totdat je betaald.

Jouw beste verdediging tegen de dreiging van Trojaanse paarden, wormen, virussen en rootkits is dat beveiligingssoftware op al uw machines is geïnstalleerd, vooral die welke met internet zijn verbonden – zoals de meesten tegenwoordig zijn. Voor ransomware software is het verstandig om niet zomaar onbekende mails te openen.

Door een virusscanner te installeren, verbeter je jouw kansen om die bedreigingen te detecteren en te neutraliseren aanzienlijk.

Hoewel geen enkel virusscanner programma een ‘wondermiddel’ biedt, vormen ze een essentiële eerste stap bij het beveiligen van uw apparaat. De volgende stap is het aanschaffen van een versleutelde verbinding.

2. Bieden de gratis tools geïntegreerd in recente edities van Windows voldoende bescherming?

Microsoft biedt al geruime tijd gratis beveiligingshulpmiddelen aan bezitters van zijn Windows-besturingssysteem, hetzij via de downloadbare Microsoft Security Essentials of via Windows Defender die te vinden is gebundeld met Windows 8, 8.1 en nu 10.

Hoewel beide gratis, compact, gemakkelijk te gebruiken en een zekere mate van bescherming bieden, hebben onafhankelijke testlaboratoria, zoals AV-Comparatives, vaak geconcludeerd dat hun effectiviteit vrij beperkt is.

Daarom is ons advies om te voorkomen dat Microsoft in veiligheid wordt gebracht en in plaats daarvan naar enkele van de vele alternatieven te kijken.

3.  gratis antivirus programma’s goed genoeg?

Kort door de bocht: ik kan heel kort zijn: NEE.

Niet alle antivirusprogramma’s zijn hetzelfde en veel mensen proberen zich te onderscheiden van de concurrentie via de extra functies die ze bieden of op basis van prijs.

Omdat we geloven in het aanbieden van een geïnformeerde keuze, kijken we naar zowel betaalde als gratis beveiligingssoftware.

Hoewel gratis AV-programma’s geschikt kunnen zijn voor je – gratis is immers gratis en de behoeften kunnen redelijk bescheiden zijn – ze hebben de neiging om te beknibbelen op de lijst met functies die zij aanbieden, of het bedrag of de kosten van de ondersteuning die zij bieden.

Niet voor niets

Laten we eerlijk zijn, geen enkel bedrijf is een goed doel, dus als u niet voor een product betaalt, is de kans groot dat u het product bent, hetzij in termen van doelwit voor up-selling, of door de waarde van de persoonlijke informatie die je overdraagt naar het bedrijf.

Dat is zeker iets om over na te denken, vooral als je niet overdreven technisch van aard bent.

In deze beste virusscanner review zal ik alleen praten over betaalde leveranciers. Sommige bieden wel zogenaamde gratis versies aan maar dat zijn de instapmodellen.  Ik zal later een artikel schrijven over de beste gratis antivirus bescherming.

4. Biedt de beste virusscanner voor voldoende bescherming of moet je het koppelen aan een firewall of een volledige internet beveiligingssuite kiezen?

Zo’n belangrijke vraag is niet iets dat we namens je kan beantwoorden – het antwoord ligt in de manier waarop u uw computer, laptop of ander apparaat gebruikt.

Als je af en toe een surfer bent die nooit websites bezoekt die als twijfelachtig kunnen worden beschouwd, heb je nog steeds wat beveiliging nodig om jezelf te beschermen tegen de mogelijkheid om per ongeluk een anders legitieme site te bezoeken die is gehackt en vol met met malware.

Je moet ook nadenken over het risico van het installeren van malware van geleende cd’s, dvd’s en USB-sticks, evenals de dreiging van schadelijke e-mailbijlagen.

Al met al kan een klein, gratis antivirusprogramma misschien goed genoeg aan je behoeften voldoen, maar ik zal altijd een groter pakket voorstellen, want mijn ervaring is dat we het uiteindelijk zullen gebruiken voor al onze spullen. Als je een zware surfer bent, veel met online bankieren doet of web aankopen met je creditcards doet, zal je waarschijnlijk de extra bescherming waarderen die geboden wordt door extra beveiligingsfuncties in het beschikbare arsenaal.

Als dit op jou aanspreekt, raden we je ten minste een firewall en anti-spyware aan als minimaal uitgangspunt en zou je ook willen voorstellen dat je naar volledige internetbeveiligingssets wilt kijken die vaak net iets meer kosten dan een antivirusprogramma, maar alles aanbieden deze functies en nog veel meer.

5. Is het waard te betalen voor de beste virusscanner?

Kort door de bocht: Ja

Onze ervaring met anti virus verkopers leert ons dat klantenondersteuning niet altijd evenredig is aan de prijs die je voor het product betaalt. Het is wel vele malen beter dan een gratis variant waarbij de ondersteuning vaak ver te zoeken is.

Het is dus zeker dat waar de bedrijven gratis AV-producten aanbieden, in de eerste plaats minder ondersteuning bieden, is het ook waar dat het overhandigen van jouw hard verdiende geld niet betekent dat je automatisch kunt vertrouwen op 24/7 ondersteuning via telefoon of e-mail. Je zal 99% van de tijd wel beter service krijgen dan een gratis virusscanner.

6. Zal jouw gekozen antivirusprogramma je het beschermingsniveau bieden dat je nodig hebt?

Dat is natuurlijk de hamvraag.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een antivirusprogramma, inclusief:

 • Gebruikersgemak
 • Niveau en beschikbaarheid van ondersteuning
 • Minimale systeemvereisten
 • Extra functies, zoals anti-spyware, online bank bescherming, firewalls, plug-ins voor sociale media, phishing-beveiliging en meer

De belangrijkste overweging voor de meesten van jullie zal zijn of het de hoofdtaak kan worden gedaan – bescherming van uw computerapparaat tegen de vele bedreigingen die het kan tegenkomen als u het internet doorkruist.

Met dat in het achterhoofd bekijken onze antivirus reviews hoe effectief elk programma is.

7. Heb je een oudere machine? Werkt jouw antivirusprogramma überhaupt en, zo ja, zal het jouw computer tijdens het uitvoeren van een scan onbruikbaar maken voor iets anders?

Terwijl technologie doorgroeit op een rap tempo, is het gemakkelijk om te vergeten dat niet iedereen de nieuwste processors of de snelste solid-state schijven op hun desktop-pc’s heeft.

En waarom zouden ze?

Tenzij jij aan het gamen bent (en als je dat wel bent, wil je misschien onze recensies lezen om te zien hoe jouw antivirusprogramma met die situatie omgaat) of video’s bewerkt, dan zijn veel oudere machines nog steeds perfect geschikt voor de meeste taken.

E-mail, tekstverwerking, websurfen en online bankieren zijn allemaal heel goed mogelijk op pc’s die het afgelopen decennium zijn gemaakt.

Maar hoe oud is te oud voor de nieuwste antivirus bescherming?

Dus het goede nieuws is dat de overgrote meerderheid van de beveiligingssoftware werkt op computers met een zeer lage specificatie, dus de minimale systeemvereisten zijn mogelijk geen probleem voor jou.

Maar je wilt het controleren, voor de zekerheid.

Er is niets erger dan een programma dat niet werkt, of een die je machine vertraagt tot een volledige stilstand wanneer je werk te doen hebt, niet waar?

8. Heb je een oudere machine? Werkt jouw antivirus programma überhaupt en, zo ja, zal het jouw computer tijdens het uitvoeren van een scan onbruikbaar maken voor iets anders?

Je zal natuurlijk een beschermd gevoel krijgen wanneer je voor een betaalservice aanschaft. Het zal niet opwegen tegen een gratis variant die wij dan ook niet aanraden om down te loaden. Simpelweg omdat het niet dekkend zal zijn voor al je activiteiten op het internet. Je zal dan ook veel meer functies krijgen dan in een gratis programma – d.w.z. de mogelijkheid om inkomende en uitgaande e-mails, een firewall, anti-spyware, enz. te scannen.

Wanneer je een bedrijf betaalt om je te beschermen dan verwachting je dat zij dit ook zullen doen. Mochten er problemen zijn bij eventuele installatie problemen. Er een 24h helpdesk is om je verder te helpen. Een dergelijke service is meestal moeilijk te vinden bij het gebruik van gratis software.

De bedrijven die betaalde antivirusprogramma’s aanbieden, zijn zich bewust van de concurrentie waarmee zij worden geconfronteerd met gratis alternatieven en blijven functies toevoegen om hun concurrentievoordeel te behouden. De gratis programma’s niet de middelen om extra functies toe te voegen.

Bovendien worden ze sowieso vaak eenvoudigweg gewoon gebruikt als gateway naar de eigen betaalde programma’s van hun ontwikkelaar. Ik zou willen voorstellen om gelijk voor de betaalde optie te gaan, omdat het uiteindelijk minder kopzorgen zal veroorzaken.

Dus welke is het beste virusscanner?

Dus, welk is de beste virusscanner?

Het eenvoudige antwoord is dat er geen eenvoudig antwoord is op wat de beste virusscanner is – de behoeften van iedereen zijn verschillend en voor het grootste deel is er zeker geen verkeerde keuze (de producten van de belangrijkste leveranciers kunnen variëren in effectiviteit en bruikbaarheid, maar ze krijgen allemaal de klus te klaren op de een of andere manier).

Dat is waarom het kiezen van beste antivirus zo lastig kan zijn.

Terwijl sommige mensen terugvallen op de vreemdste redenen voor het kopen van een bepaald product, dozen zien er goed uit. Soms kan handig zijn om vast te houden aan het antivirusprogramma dat bij de computer is geleverd. Het is toch altijd verstandig om te kijken wat er nog meer op de markt te krijgen is.

Als je een AV-programma wilt dat je het niveau van bescherming geeft dat je nodig hebt en verdient. Kiezen een AV die bij je past als een individu, die hand in hand gaat met het soort computergebruik. Je zult ook een programma willen welke gemakkelijk te gebruiken is en waar voor je geld biedt. Daarom hebben we deze ranglijst gemaakt van de beste antivirus, wanneer je hulp nodig hebt om door dit mijnenveld te lopen.

Vertrouw op ons – we testen alles wat we doen om te proberen je keuze gemakkelijker te maken.

Ik ben Levi en heb al meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. Al sinds de start van het internet ben ik altijd super geïnteresseerd geweest in alles wat met het internet te maken heeft. Nu schrijf ik over internetbeveiliging omdat onze beveiliging echt slecht is en alles zo op straat ligt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming