Beste Torrent VPN 2024

Torrents downloaden, wellicht ken je een vriend, kennis of familielid die het doet en wil je er zelf aan beginnen. Om dit te doen heb je vrijwel altijd een VPN nodig. Maar wat is nu de beste VPN voor torrenting? In dit artikel gaan we het samen uitgebreid hebben over de beste VPN voor torrents of wel de beste VPN torrent.

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - Beste VPN voor torrenting

Je kan ExpressVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tevreden dan krijg je binnen je geld terug.

BIJGEWERKT: 7 april 2024

De beste VPN voor torrenting

De beste VPN voor torrenting of beste torrent VPN vinden kan nog best lastig zijn. Tegenwoordig zie je door al die verschillende VPN-aanbieders tussen de bomen bijna het bos niet meer. Daarnaast kan je lang niet met alle VPN’s torrents downloaden. Wij raden echter wel aan altijd een VPN te gebruiken als je torrents gaat downloaden.

Dit raden wij aan omdat hoewel torrents downloaden handig is om supersnel bestanden te delen via een decentralized server, er toch risico’s aan kunnen vastzitten. Aangezien peer-2-peer sharing je blootstelt aan allerlei onbekende bestanden van anonieme oorsprong, is het natuurlijk verstandig een soort veiligheidsmechanisme te gebruiken.

In dit geval bedoelen wij dan ook een speciale VPN die geschikt is voor torrenting en die beveiliging en anonimiteit biedt, om zo je dataverkeer en identiteit te beschermen. Dit is namelijk van uiterst belang.

Hoewel het een groot gevaar is, is het per ongeluk downloaden van illegale content niet het enige gevaar van torrents downloaden. Wanneer je namelijk verbinding maakt met een P2P-netwerk, word je dataverkeer en online activiteit publiek bekend en komt deze feitelijk gezien op straat te liggen.

Iedereen met de juiste software en kwade intenties kan al je activiteit terug herleiden naar jou. Hierdoor is het hebben van een Torrent VPN van hoge kwaliteit op je PC, laptop of ander toestel de enige manier waarop je jezelf hiertegen kan beschermen. Als je dit keurig gebruikt kan er bijna geen dataverkeer of je identiteit achterhaald worden.

vpn voor torrent

De beste torrent VPN’s

Wij hebben een aantal VPN’s in een handige en overzichtelijke tabel gezet hieronder. Dit zijn naar onze mening de beste torrent VPN’s. Ze bieden namelijk ieder precies de beveiligingsfuncties en andere extra features die nodig zijn om veilig en anoniem torrents te downloaden.

Wij hebben al deze premium, betaalde VPN-diensten zelf uitvoerig getest en met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we dan ook uitgebreide VPN reviews geschreven over iedere VPN-provider. In deze reviews worden keurig zowel de voor- als nadelen besproken van iedere VPN-aanbieder.

Als je zelf een goede of minder goede ervaring hebt met een VPN, voel je dan zo vrij via het reactiesysteem onder de VPN reviews een eigen VPN review of comment achter te laten.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Torrents downloaden met VPN

Er zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten als je een VPN voor torrenting kiest. Ten eerste moet deze optimaal beveiligd zijn en snelle verbindingen hebben. Daarnaast moet deze een no log policy hebben en een aantal andere functies. We zullen even uitleggen waarom.

Allereerst gaan we het hebben over de beveiliging. Een goede VPN voor torrenting hanteert een AES-256 encryptiemethode als versleuteling van dataverkeer. Deze Advanced Encryption Standard (AES), ook wel bekend als de Rijndael-cipher is tot op heden beste encryptiemethode van elektronische data.

Twee Belgen hebben deze in 2001 hebben ontwikkeld. Het werd een standaard voor de Amerikaanse overheid in 2001.  De NSA en het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) zijn de meest bekende gebruikers.

Wij hebben het net al gehad over een no log policy, maar wat is dit precies? Als een VPN-aanbieder een no log policy hanteert, wilt dit zeggen dat de VPN-dienst geen enkele data van haar gebruikers opslaat op haar servers. Dit betekent dat de VPN dienst dus geen surfgedrag van je opslaat.

vpn voor torrent

Volledig anoniem

Daarnaast slaat de VPN ook je persoonsgegevens, bank details en zoekgeschiedenis niet op. Hierdoor ben je natuurlijk vrijwel compleet anoniem. Zelfs de VPN aanbieder kan niet zien wat je doet. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen om een VPN te gebruiken.

In de meeste landen, en zeker ook in Nederland, slaan internetaanbieders informatie op over je surfgedrag en bewaren ze deze data een bepaalde periode. Deze data hebben zij nodig mochten overheden of copyright-waakhonden je data willen opvragen. In sommige landen, als bijvoorbeeld de Verenigde Staten, mogen internetproviders zelf je data verkopen aan adverteerders.

Een VPN helpt je natuurlijk hiermee enorm doordat het je data versleutelt en verbergt voor je internetprovider. Je internetaanbieder kan hooguit zien dat je verbonden bent met een VPN-server, welke je dataverkeer door hun servers laat gaan. Feitelijk ziet je internetaanbieder dus niet wat je allemaal online aan het doen bent.

Helaas zijn er VPN-aanbieders die wel logboeken bijhouden van hun klanten. Deze kunnen ze dan ook doorverkopen aan derde partijen. Het is dus van cruciaal belang dat je een VPN-aanbieder kiest met een streng no log policy. Kies daarom een VPN aanbieder uit de lijst die wij hierboven voor je hebben samengesteld.

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van april 2024

De beste VPN voor torrenting

De beste torrent VPN is naar onze mening ExpressVPN. Waarom is dit de beste VPN voor torrenting? ExpressVPN dus een zeer streng no log policy, iets wat echt essentieel is als je op zoek bent naar de beste torrent VPN.

Vervolgens heeft deze VPN aanbieder ook een aantal extra handige beveiligingsfuncties. Zo verloopt al het dataverkeer bij ExpressVPN via split tunneling. Split tunneling is een handige functie van VPN-aanbieders die er voor zorgt dat je veel meer controle hebt over welke data je versleutelt en door de VPN-server laat gaan.

Je kan er dan vervolgens ook voor kiezen om ander dataverkeer gewoon sneller en onversleuteld door het onversleutelde openweb te laten gaan.

Als je een beetje ICT-technisch bent of als je dit artikel tot hier hebt gelezen, weet je wel hoe een VPN-server werkt. Normaliter hebben deze een enkele, directe verbinding tussen jou, de gekozen server en het internet. Door deze zogenaamde ”tunnel” wordt al het dataverkeer verzonden en ontvangen.

Echter, als je een VPN gebruikt als ExpressVPN die split tunneling aanbiedt, heb je twee verbindingen tegelijkertijd. Dit zorgt er voor dat je de data die jij wilt dus kan versleutelen en andere niet. Dit is handig als je je torrent download- en upload snelheid stabiel en hoog wilt houden.

De beste torrent VPN 30 dagen gratis proberen

Je kan via deze website de beste VPN voor torrenting, ExpressVPN 30 dagen gratis proberen. Dit werkt eigenlijk met een soort trucje. Deze truc noemen wij de 30 dagen gratis VPN truc. Hij werkt heel simpel:

1. Je neemt een abonnement op ExpressVPN via de ExpressVPN website en betaalt deze gewoon.
2. Vervolgens zeg je je gekozen VPN-abonnement binnen 30 dagen weer op.
3. Als je het maximale uit de truc wilt halen, zeg je de 29ste dag tellende vanaf dat je het VPN-abonnement hebt afgesloten, je VPN-abonnement op.
4. ExpressVPN zal je betaalde lidmaatschapsgeld terugstorten op je bankrekening.

Dit terugbetaling proces kan tot 5 werkdagen duren, dus houdt hier rekening mee. Overigens kost een abonnement op ExpressVPN echt maar een grijpstuiver en raden wij aan om gewoon het VPN-abonnement te behouden. Immers is je digitale privacy erg veel waard vandaag de dag en is het niet aan te raden hier op te besparen.

vpn voor torrent

Beste VPN voor torrenting – Veelgestelde Vragen

Is torrenting veilig met een VPN?

Bijna alle torrent clients gebruiken het BitTorrent protocol. BitTorrent is een zogenaamde open source software. Dit wil zeggen dat er niet een bepaald bedrijf is wat er achter zit, maar dat iedereen kan bijdragen aan de codering- en werking van deze software.

Het BitTorrent protocol werd wereldbekend in de jaren ’90 door peer-to-peer file sharing services als Napster, LimeWire, Kazaa en BearShare. In tegenstelling tot deze programma’s is torrenting een compleet decentralized gebeuren, op wat trackers na waarmee gebruikers bestanden kunnen zoeken. Zogenaamde torrentbestanden en ”magnet links” worden gebruikt door de mensen op het BitTorrent netwerk om bestanden te hosten.

Het BitTorrent protocol is op zich zelf niet illegaal of onveilig. Het is gewoon een manier om een bestand te delen. Er zijn dan ook heel veel legale torrenting download websites. Echter zijn er ook een paar die in een wat grijzer gebied vallen. Denk bijvoorbeeld aan ThePirateBay, KickassTorrents en lees hier om meer infomatie.

Beide torrentsites bieden gebruikers gratis toegang tot gecopyright materiaal. Het downloaden en uploaden van dit soort materiaal is illegaal en in de meeste landen dan ook strafbaar. Op diverse torrent sites staat ook malware, dus echt 100% veilig is het om eerlijk te zijn niet. Ook als je gebruik maakt van een VPN ben je tegen malware en andere narigheid niet gegarandeerd beveiligd.

Is het gebruiken van een VPN voor torrenting illegaal?

Torrenting is op zich zelf niet illegaal. Het is simpelweg een manier om informatie te delen in kleine pakketjes over een netwerk van verschillende computers en andere devices. Dit zorgt er voor dat data snel over en weer kan worden verzonden tussen apparaten in het netwerk, ook wel P2P sharing genoemd.

Dit wordt echter pas illegaal wanneer je deze methode gebruikt om content te delen die eigenlijk van iemand anders is. Denk bijvoorbeeld aan een film die in bezit is van een filmmaatschappij die jij downloadt zonder er voor te betalen.

Legaal gezien valt het seeden en leechen van materiaal waar copyright op zit in verschillende criminele categorieën. Vergelijk het een beetje met het kopen van illegale drugs. Het kopen van de drugs voor persoonlijk gebruik is al een misdrijf, maar een relatief kleine.

Als je echter deze drugs aan anderen gaat verkopen, wordt het criminele feit erger. De officiële bron van de drugs vinden, of misschien in dit geval de HD rip van een van de nieuwste films, is wat overheden en copyright-waakhonden uiteindelijk willen.

Echter is dit niet altijd mogelijk. De torrentsites zijn een soort van de krochten van het internet, vergelijkbaar met de steegjes in de Red Light District in Amsterdam, die het allemaal mogelijk maken.

Kan een VPN de snelheid van mijn torrents downloaden verhogen?

Eigenlijk is het eerlijke antwoord op deze vraag: ja, dit kan! Torrenting is namelijk een hoofdactiviteit die je internetprovider in de gaten houdt. De meeste internetaanbieders zullen je internetverbinding flink afknijpen als ze zien dat je aan peer-2-peer filesharing doet.

Dit afknijpen doet de internetaanbieder natuurlijk in eerste instantie om je verbinding langzamer te maken, waardoor je misschien geen zin meer hebt om torrents te downloaden en om hun bandbreedte te limiteren. Dit afknijpen van internetsnelheden gebeurd overigens niet alleen bij mensen die torrents downloaden.

Het gebeurt regelmatig ook bij mensen die online games streamen of op een andere manier enorm veel bandbreedte gebruiken. Soms zien deze personen dus uit het niets en eigenlijk zonder reden, hun internetsnelheid drastisch verminderen.

Een VPN verbergt juist waarvoor je je internetverbinding gebruikt. Als je internetaanbieder dus niet kan zien dat je torrents aan het downloaden bent, hebben ze geen reden om je verbinding af te knijpen. Om deze reden is het dus juist heel verstandig, als je ineens langzaam internet ondervindt, direct een VPN te gaan gebruiken.

Beste VPN voor torrenting – Conclusie

Zoals je hebt gelezen zijn er een aantal beste torrent VPN’s. Van al deze beste torrent VPN’s vinden wij ExpressVPN de beste VPN voor torrenting. Dit komt door de vele beveiligingsfuncties die deze VPN-aanbieder biedt. Daarnaast kan je ExpressVPN ook voor zaken gebruiken als streaming en geografische content blokkades omzeilen.

Als je een digital nomad bent of blogger die nog wel eens op reis gaat, heb je met het gebruik van een VPN ook niet meer te maken met digitale censuur. Iets wat wel zo handig is. De leden van ons team reizen de hele wereld rond terwijl we met z’n allen aan deze blog werken. Omdat het juist over digitale privacy gaat, hebben wij erg veel te maken met censuur. Vandaar dat we dit toch ook even erbij vermelden.

Let er goed op dat je als je torrents gaat downloaden altijd verbonden bent met een VPN. Zorg er ook voor dat je kill switch altijd aan staat. Zo voorkom je dat je per ongeluk torrents zit te downloaden of zit te seeden zonder actieve VPN-verbinding.

Disclaimer: Privacyenbescherming.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het illegaal downloaden of uploaden van materiaal. Dit is volledig op eigen risico. Deze tekst is louter ter informatie omtrent torrents downloaden.

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl