Veilig en anoniem bestanden downloaden

Anoniem downloaden…… Het internetverkeer of de welbefaamde “paper trail” die wordt achtergelaten bij anoniem torrents downloaden is niet gering. Iedereen kan in feite natuurlijk zien wat je downloadt.

Er zijn echter wel opties om als downloader je IP-adres en internetverkeer toch te maskeren. In dit artikel gaan we het dan ook hebben over VPN’s, proxy’s, verschillende software en enkele andere opties om veilig bestanden delen te zorgen!

Anoniem torrents downloaden dat is dan ook waar we naar op zoek zijn. Maar, veilig downloaden, hoe doe je dat tegenwoordig eigenlijk precies?

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

Bijgewerkt:  12 april, 2024

Anoniem torrents downloaden en het belang van een VPN

Met een toenemend aantal BitTorrent gebruikers die oplossingen zoeken om hun online sporen te verbergen, hebben privacy diensten de afgelopen periode een piek in hun klanten aantallen gezien. Hieronder hebben we enkele van de meest gebruikte VPN-services om anoniem torrents downloaden mogelijk te maken eens goed onder de loep genomen.

De services die in dit bericht worden besproken, variëren dan ook van volledig gratis tot enkele Euro’s per maand. Anoniem downloaden kan het beste door gebruik te maken van een van de beste VPN voor torrent.

Best Allround 1 ExpressVPN review 2024
9.8
2 CyberGhost VPN review 2024
9.3
3 Private Internet Access (PIA) VPN review 2024
9.2
4 IPVanish Review 2024
9
5 NordVPN review 2024
8.8

Anoniem Torrents Downloaden

Honderdduizenden torrent-gebruikers hebben al ontdekt dat een VPN een goede manier is om privacy te garanderen tijdens het downloaden van torrents. Voor een paar Euro per maand leiden VPN’s al je verkeer via hun eigen, beschermde servers en verbergen ze je IP-adres voor het grote publiek en het al wakend oog van de overheid.

Sommige VPN’s bieden ook een gratis abonnement aan, maar deze zijn aanzienlijk langzamer, wat niet ideaal is voor torrenting, maar hierover later meer. In tegenstelling tot de andere services die in dit artikel worden vermeld, zijn VPN’s niet beperkt tot alleen BitTorrent traffic, ze verbergen ook de uiteindelijke bron van al het andere verkeer op je verbinding.

Waarom veilig downloaden?

Als je je afvraagt hoe je dan precies je privacy verliest als je download, zal ik dat haarfijn uitleggen. Wanneer je een torrent download of upload, het maakt niet uit binnen welke nieuwsgroep of FTP-netwerk, kan in wezen ieder lid van de swarm of hive (het totaal aantal uploaders en seeders van een torrent) je daadwerkelijke IP-adres zien.

Dit is je huidige IP-adres

IP:
Stad:
Land:
ISP:

De meesten doen hier uiteraard niets mee maar let op, als er ook maar een enkele cybercrimineel tussen zit kan deze door middel van je IP-adres precies zien in welk land je woont, in welke stad je woont, je postcode en met extra pech zelfs je huisnummer en zien wie je internetprovider is. Lezen om meer informatie.

Veilig downloaden

Zelfs als je niet direct door de Amerikaanse DCMA of een andere overheidsinstelling gepakt wordt, kan je door zogenaamde “copyright Trolls” heel erg hard gepakt worden. Dit zijn mensen of organisaties die data verzamelen over welke internetgebruikers torrents downloaden. Zij spelen deze data, tegen betaling, door aan copyright instellingen die actie ondernemen tegen de torrent en websitegebruikers.

Het is voor een zogenaamde “copyright Troll” heel makkelijk om torrent downloaders te chanteren. Hoe dan?, hoor ik je al denken. Vrij simpel, ze sturen je een e-mail en dreigen je te rapporteren aan de overheid of een octrooien- en merkrechten bureau, maar niet als je hen een bepaald geldbedrag betaalt natuurlijk.

Veilig bestanden delen of wel anoniem downloaden of veilig downloaden, gaat vandaag de dag daadwerkelijk enkel via een VPN-software. Zonder VPN kan je nooit anoniem downloaden en je zult nooit 100% volledig anoniem en veilig downloaden kunnen.

anoniem downloaden

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van april 2024

Veilig bestanden delen d.m.v een VPN

Een VPN (Virtual Private Network) is een online service die je daadwerkelijke IP-adres verbergt en je online traffic versleutelt. Een VPN is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die torrents wil downloaden. Omdat het dus je echte IP adres verbergt zorgt het ervoor dat geen enkel lid van de swarm of hive het kan zien en het kan gebruiken om verschillende dingen over je te verzamelen of je zelfs schade toe te brengen.

Omdat een VPN je traffic versleutelt, kan je internetprovider niet daadwerkelijk zien wat je op internet doet. Ze zullen niet weten dat je verbinding maakt met een torrent website en ze zullen niet zien welke bestanden je downloadt of uploadt via een gedeelde map of schijf. Ze kunnen dus nooit je abonnement of contract opzeggen of je informatie doorsturen naar auteursrechtenbureaus of overheden en ze zullen ook je bandbreedte niet kunnen beperken.

Veilig bestanden delen – Conclusie

Als je echt veilig wilt downloaden, uploaden of bestanden delen, kan je niet zonder een VPN. Een VPN maskeert je daadwerkelijke IP-adres en je kunt vervolgens, als je een beetje handig bent met het internet, geheel anoniem downloaden.

Hopelijk heb je in dit artikel precies geleerd wat je moest leren over veilig downloaden, veilig bestanden delen en anoniem torrents downloaden. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; je kan absoluut niet zonder VPN!

veilig downloaden

Ga naar ExpressVPN
Exclusieve aanbieding tot het einde van april 2024

Anoniem downloaden – veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn VPN- of torrent proxy mijn IP-adres daadwerkelijk verbergt?

Nadat je je VPN of proxy server hebt ingesteld, kan je een testsite gebruiken om te controleren of deze werkt. Hierdoor kan je er ook voor zorgen dat er geen DNS- of andere lekken zijn. Dit zal heel simpel en vanzelfsprekend moeten zijn. Mocht je er toch problemen mee hebben, kan je gewoon een reactie onder deze post doen en we helpen je graag verder.

Zijn deze VPN-services, proxy’s en seedboxen echt anoniem?

Anonimiteit is onmogelijk om 100% te garanderen. Zorg ervoor dat je het privacybeleid van een VPN-dienst in detail doorneemt. Wij bieden een overzichtelijk jaarlijks overzicht van het logbeleid van verschillende VPN’s aan om raad te plegen. Daarnaast kan je ook altijd een van onze VPN-reviews lezen om meer informatie over een specifieke VPN-aanbieder te weten te komen.

Kan ik Tor gebruiken?

Tor (The Onion Router) is een op open source software gebaseerd anonimiseringsnetwerk dat je kunt gebruiken om je IP-adres en traffic te verbergen. Er is echter een behoorlijk groot probleem dat je bij het gebruik van TOR niet kunt negeren: verbindingssnelheden en stabiliteit.

Het Tor netwerk is simpelweg niet in staat om torrenting te ondersteunen. Zoals het er nu uitziet, heeft het netwerk slechts ongeveer 6.000 tot 7.000 relais (in feite servers die je verkeer bouncen) die bijna drie miljoen Tor gebruikers bedienen. Torrenting via Tor overbelast enkel en alleen het netwerk, wat leidt tot lage snelheden.

Waarom kan iedereen mijn torrent IP-adres zien?

BitTorrent en BitTorrent clients zijn in weze een scala peer-to-peer tools voor het delen van bestanden. Je kunt er iets mee downloaden en het deelt tegelijkertijd hetzelfde bestand ook met anderen. Om verbinding te maken met deze ‘peers’ moet het nu eenmaal je IP-adres uitzenden en weergeven of wel blootleggen aan anderen.

levi

Levi, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelordiploma in technologie, heeft meer dan 10 jaar ervaring als freelancer in de IT. In die tijd heeft hij diepgaande kennis en expertise opgebouwd in verschillende aspecten van de IT-industrie, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Al vanaf het begin van het internet is hij gepassioneerd door alles wat met het online wereldje te maken heeft. Tegenwoordig concentreert hij zich voornamelijk op het schrijven over internetveiligheid, omdat hij vindt dat onze beveiliging vaak te kort schiet en dat er te veel openheid is. Levi wil mensen bewust maken van de uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging en oplossingen bieden om hun digitale veiligheid te verbeteren. Hij gelooft dat het vergroten van het bewustzijn over online bedreigingen en het nemen van passende maatregelen cruciaal zijn in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. U kunt contact opnemen met Levi via e-mail: levi@privacyenbescherming.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl