Nederlandse tv in het buitenland hier is de handleiding voor het streamen

Nederlandse tv in het buitenland…….Wanneer je vroeger naar het buitenland reisde had je vaak het probleem hebben dat je niet meer je lievelingsseries kunt volgen om de eenvoudige reden dat je geblokkeerd werd. Het was onmogelijk Nederlandse tv in het buitenland te ontvangen of buitenlandse  tv zenders te openen. Je bevindt je buiten landgrens en hierdoor is de inhoud geblokkeerd.

Gelukkig is dit voor een gedeelte Europees opgelost omdat er niet meer mag worden geblokkeerd binnen Europa. Dwz wanneer ik geabonneerd ben op NL ziggo. Ik dit abonnement in heel Europa mag openen. Je hebt geen VPN hiervoor nodig, maar helaas nog wel een versleutelde verbinding wanneer je ander buitenlandse media wilt openen.

Bijgewerkt:  21 januari, 2022

Ga naar ExpressVPN
ExpressVPN - de beste VPN voor Nederland!

Wanneer je op zoek bent naar een veilig en betrouwbare VPN aanbieder

De video: TV kijken buitenland

Onbeschermd streamen

Europees wordt er iets opgelost maar andere complicatie komen alweer om de hoek kijken. Voor het overgrote deel zal het publiek dit streamen namelijk onbeschermd doen, zonder het gebruik van een versleutelde verbinding.

In dit artikel zullen we uitleggen hoe je deze geblokkeerde televisiesites wel kunt openen zodat, waar je ook bent, je met een goede internetverbinding en een VPN-provider gewoon veilig Nederlandse tv kijken in buitenland kan realiseren.

De beste 3 VPN

Wij hebben een ranking gemaakt van de beste 5 VPN die geschikt zijn voor het deblokkeren van geografisch geblokkeerde tv-kanalen.

Test deze VPN gratis

Ja het is mogelijk een “echte gratis VPN”. En wat bedoelen we met gratis? We bedoelen dat we zonder gezeik ons geld terug krijgen. Vaak moeten we allerlei vragen beantwoorden en dan moeten we blij zijn als we het geld retour gestort krijgen. Met ExpressVPN is dit echter heel anders. Je krijgt bij deze aanbieder zonder gezeur gewoon je volledige betaling retour.

Ideaal wanneer je de volledige functionaliteit wilt testen, maar ook handig als je maar een VPN voor een dag nodig hebt. Je kan deze gebruik maken van het systeem en GRATIS  EXPRESSVPN gebruiken. Super handig truc die ik met al mijn vrienden heb uitgetest en het werkt echt. Het is dus geen marketing verhaal waar je dan niet meer vanaf komt uiteindelijk. Mijn betaling was binnen een paar dagen terug.

Waarom is het niet mogelijk veilig Nederlandse tv in het buitenland te streamen

Nu dat Nederlandse tv kijken in het buitenland wel mogelijk is moeten we zorgen dat dit veilig gebeurt. Dit is alleen maar denkbaar met een versleutelde verbinding ook wel VPN (Virtuel Privat Network) genoemd.

Deze verbinding zal ervoor zorgen dat de communicatie gecodeerd wordt. Nu kan je veilig van allerlei onbekende netwerken gebruik kan maken. Je zal niet bang hoeven zijn dat je verbinding gekraakt zal worden door een of ander buitenlandse hacker. Vanaf nu zal je met een VPN Nederlandse tv kijken in buitenland op een veilige manier kunnen doen.

Nederlandse media streamen zonder gevaar?

Uit ervaring kan ik je vertellen dat Nederlandse tv kijken in het buitenland zonder VPN een gevaarlijke bezigheid is. Je begeeft je op netwerken van wie je niet weet wie de eigenaars zijn. Deze kunnen alles opslaan wat je aan het doen bent en zelfs malware installeren op je smart phone of computer.

Tv kijken buitenland

Hier hebben we te maken met copyright. Deze rechten gelden alleen binnen dat bepaalde land. Bevind je je hierbuiten dan zal het IP-adres dit aangeven. Blokkade zal hiervan het gevolg zijn. Vele sites zijn zo ingericht dat ze buitenlandse IP-adressen blokkeren. Tv kijken buitenland ontvangen wordt hierdoor vaak lastig. De enige oplossing is wederom het gebruik van een gecodeerde verbinding.

Wat is een VPN-provider?

Tv kijken buitenland

We hebben al een paar keer het woord VPN-provider gebruikt, maar wat is een VPN-provider precies? Dit is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Een VPN-aanbieder (Virtual Private Network) zorgt ervoor de je verbinding gecodeerd wordt en je IP-adres afgeschermd. Hierdoor wordt het onmogelijk voor derde je verbinding te ontcijferen.

Hoe kunnen we nu media openen die anders geografisch geblokkeerd is?

Een ander belangrijk aspect van een VPN-software is dat de locatie nu kan worden nagebootst of geïmiteerd. Zeer handig wanneer we toegang willen krijgen tot andere geografisch geblokkeerde media. Het werkt heel makkelijk omdat je via een van de aangeboden servers van de VPN aanbieder contact maakt met de site die je wilt bezoeken. De website herkent een lokaal IP-adres en zal je toegang verlenen tot de inhoud.

Geo-blokkade

Een VPN-provider is een 100% legale manier van het ontwijken van geografische blokkades. Met andere woorden er zullen geen belemmering meer zijn wanneer je streaming mediakanalen in het buitenland wilt openen.

Belangrijke voorbeelden zijn dan ook het openen van de volledige mediabibliotheek van Netflix USA of alle kanalen van de BCC via de BBC iPlayer.

De keuze van een VPN

VPN-aanbieders zijn er in alle soorten, van zeer eenvoudig en de niet vriendelijke gratis aanbieders tot aan de betaalde. Belangrijk voor de keuze van een VPN aanbieder is “de eigen behoefte”: zoek je bijvoorbeeld een VPN voor P2p en torrent of voor alleen maar streaming.

Pas op voor Gratis VPN-providers

Er zijn veel Gratis VPN-providers op de markt. Blijf ver weg van deze bedrijven. Ze opereren vaak uit eigen belang en niet uit het belang van de klant. De verbindingen zijn traag en vaak is er een beperkte bandbreedte en download. Het beveiligings-aspect speelt vaak een rol wanneer je juist kiest voor een VPN-provider, toch? Het businessmodel van deze bedrijven is net andersom namelijk de verzamelde log gegevens verkopen aan de hoogste bieder, zodat juist jouw veiligheid in het geding komt.

Vaak is een GRATIS VPN aanbieder dus niet de juiste keus voor het opheffen van de geografische blokkeringen veelal heeft dit te maken met de snelheid van de verbinding.

Wat kost een VPN-provider

“Voor niets gaat de zon op”, een betrouwbare VPN-provider zal dan ook tussen de 3 USD en 8 USD kosten. Er zijn zelfs VPN die een soort van dag pass aanbieden of een maand abonnement.

Wij raden je altijd aan voor een jaar abonnement te gaan. Vele VPN’s hebben een proeftijd waardoor je de volledige VPN kan testen gedurende een bepaalde periode*. Je zit dan nergens aan vast en kan er binnen die test periode ook van af. Het voordeel is dat je soms wel 50% goedkoper uit bent, zonder enig risico!

Het is ook mogelijk een VPN-provider te delen met vrienden of familie waardoor je de kosten omlaag kan brengen wanneer de maandelijkse kosten te hoog zullen zijn. Let dan op het aantal mogelijke Multi login. Maar gelukkig hebben we het bij VPN-abonnementen over minimale kosten. Het zal je niet de kop kosten die paar euro, dat kost een biertje in Amsterdam ook.

*lees wel even goed te niet-goed-geld-terug- garantie door

Welke VPN-providers zijn het meest geschrikt voor het streamen van geografisch geblokkeerde tv-kanalen

Het is niet makkelijk om VPN-aanbieders met elkaar te vergelijken. Je zal rekening moeten houden met de volgende criteria om geografisch geblokkeerde tv-kanalen te openen:

  • De gebruiksvriendelijkheid van de VPN, interface
  • De snelheid van de VPN, omdat er een goede snelle verbinding nodig zal zijn om bijvoorbeeld HD-kwaliteit te streamen
  • Niet alle VPN-providers zijn geschikt voor het deblokkeren van bepaalde informatie. Het is belangrijk dat je voordat je een VPN provider uitkiest je eerst nagaat of de VPN provider de informatie wel kan deblokkeren voor je. Een voorbeeld is dat niet elke VPN-aanbieder geschikt is om Netflix Amerika te openen.

Handleiding voor het openen van buitenlandse TV-kanalen: Nederlandse tv in het buitenland

Het geldt natuurlijk ook andersom wanneer je vanuit het buitenland Nederlandse tv zou willen kijken. Er is een heel eenvoudige uitleg hoe je dit doel, stap voor stap, kunt bereiken met het gebruik van een VPN-provider. Het is een basis uitleg die toepasbaar is op de meeste VPN-providers.

  1. Kies een van de VPN-providers uit de ranglijst hierboven
  2. Klik op de “knop” om …………
  3. Creëer een account en sluit een VPN-provider af
  4. Download en installeer de VPN-provider
  5. Wanneer de software is geïnstalleerd heb je een keuze uit tal van server landen: kies bijvoorbeeld een Amerikaanse server.
  6. Maak contact door te klikken op “Connect”
  7. Ga naar de website die je zou willen openen (dit bijvoorbeeld Netflix) en log in.

Nu kan je de volledige Amerikaanse Netflix bibliotheek open en deze bekijken op al je apparaten afhankelijk van het aantal Multi login.

Pauliene is de jongste van ons team. Sinds haar afstuderen aan de Univeristeit van Amsterdam, waar ze rechten studeerde, maakt ze deel uit van ons team. Ze ondersteunt ons part-time door onderzoek te doen. Als een recreatie blogger is ze, net als velen van haar generatie, snel vertrouwd geraakt met de voor- en nadelen van het (voorheen) vrije internet. Met haar artikelen waarschuwt ze ons voor de gevaren die het internet met zich mee brengt!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Privacy en bescherming