Windscribe, review 2024

Windscribe, review 2024
7.4 Totale Score
Windscribe, review 2024
Windscribe, review 2024
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Onbeperkte verbindingen
  • Goede encryptie

Ben jij op zoek naar een VPN en wil je graag weten of deze VPN wat voor jou is? Lees dan in deze Windscribe alles over de tekortkomingen, prijzen, alternatieven en mogelijkheden van deze VPN!

Probeer het nu
Windscribe VPN is de VPN om je privacy en veiligheid online te garanderen!

Door vandaag je VPN aan te schaffen en te installeren zorgt je direct voor een veiligere online met geld terug garantie

Het artikel is bijgewerkt op: 21 juni 2024

Wat is Windscribe VPN?

De VPN is gevestigd in Ontario in Canada, dat iets ten noorden van Toronto ligt.

De aanbieder streeft ernaar om gemakkelijke en krachtige tools te ontwikkelen die het voor iedereen mogelijk maken om censuur te omzeilen, toegang te krijgen tot geografisch-gebonden gelimiteerde inhoud en hun blootstelling aan cybercriminelen te minimaliseren.

Windscribe VPN

Daarnaast heeft het bedrijf ook de ambitie om de online veiligheid van gebruikers te waarborgen en te verbeteren. Ze vinden dat de problemen die er momenteel met het internet zijn kunnen worden opgelost door slimme technologieën toe te passen.

De VPN heeft zowel een bureaublad applicatie als een extensie voor de browser. Als gebruiker kan je deze apart van elkaar gebruiken, maar de aanbeveling is om ze allebei te gebruiken.

Jouw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen. Het is zelfs mogelijk om je aan te melden zonder e-mailadres en te betalen met Bitcoin, zodat je anonimiteit gewaardborgd kan worden.

De tekortkomingen van de VPN

Natuurlijk moeten we in deze provider review ook de tekortkomingen van de VPN bespreken. Het eerste dat opvalt is de locatie van de aanbieder, namelijk Canada.

Canada staat erom bekend dat het land geen goede wetgeving heeft als het om het beschermen van je privacy gaat. Het is namelijk samen met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland onderdeel van de zogenaamde 5 eyes.

Dit is een verbond waarbij deze landen met elkaar samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten. Zij werken samen om versleuteling tegen te gaan.

Daarbij vertellen veel gebruikers over hun ervaring dat de servers erg langzaam zijn. Ze zijn bijvoorbeeld niet altijd snel genoeg voor streaming, waardoor een stream helemaal niet opstart of juist de hele tijd vastloopt. Dat kan erg irritant zijn.

Tot slot moet in deze provider review ook vermeld worden dat het bedrijf recentelijk een heel groot incident met de beveiliging heeft gehad.

De servers die in Oekraïne beschikbaar zijn, werden voor een langere tijd niet beveiligd en versleuteld, waardoor de gegevens van gebruikers op straat kwamen te liggen.

Dit heeft voor veel gebruikers voor een vervelende ervaring gezorgd. Na dit incident heeft het bedrijf zijn fout toegegeven en beloofd om het in de toekomst beter te doen.

Voordat je overweegt om vpn te gaan proberen, is het misschien goed om hier eerst over na te denken.

Vergelijkingen en alternatieven

Er zijn natuurlijk veel meer aanbieders dan alleen deze VPN. Om ervoor te zorgen dat je alle alternatieven kunt overwegen en vergelijken, hebben we hier alvast een lijstje voor je gemaakt.

Windscribe kosten: Abonnementen en prijzen

Windscribe kosten

Als je interesse in deze VPN hebt, kun je uit een aantal verschillende abonnementen kiezen. Deze worden vooral van elkaar onderscheiden door het bedrag en de frequentie waarmee je betaald.

De light-optie is een gratis abonnement waarbij je tot 10GB aan data per maand mag verbruiken en je kan kosteloos gebruik maken van alle functies.

Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je na het verbruik van deze data niet langer beveiligd bent. 10GB gaat sneller op dan je denkt, vooral als je de VPN gebruikt voor streamen en torrenting.

Voor het premium abonnement kan je ervoor kiezen om per maand of per jaar te betalen. Iedere gebruiker die per jaar betaald, krijgt een flinke korting.

Het nadeel daarvan is wel dat je alles in één keer moet betalen en meteen voor een heel jaar aan de dienst vast zit. Probeer dus altijd eerst een tijdje de gratis versie en wacht dan op een Windscribe aanbieding waarmee je naar een premium abonnement kunt upgraden.

Tot slot kan je ook een eigen abonnement samenstellen, waarbij je per locatie, per maand betaald. Hiervoor wordt dus bijgehouden op welke servers je bent ingelogd en op basis daarvan worden je maandelijkse kosten bepaald.

Dit provider geeft heel duidelijk op de website aan dat het niet de bedoeling is dat je je account deelt met iemand anders, maar het is niet duidelijk of ze daar ook actief op handhaven.

Probeer het nu!

Windscribe review: overzicht

Eigenschappen Toepassingen
Zero-logs? Geen data wordt opgeslagen
Werkt met torrents? Streamen kan veilig & anoniem
Netflix
Multi-login Unlimited gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Geld terug garantie 3 dagen
Protocols OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Windscribe ervaringen: gebruiken

Voordat je zomaar een deze VPN abonnement afsluit, wil je natuurlijk wel weten of het past bij de doelen die je voor ogen hebt. In dit gedeelte vind je een samenvatting van de meest gevraagde dingen die je wel en niet met de VPN kunt.

Netflix

Op dit gebied is niet iedere Windscribe ervaring eensgezind. Sommige gebruikers geven aan dat provider heel goed werkt met Netflix, terwijl andere gebruikers aangeven dat het niet mogelijk is.

Waarschijnlijk is het van belang met welke server je verbinding maakt. deze VPN biedt namelijk een aantal servers aan die geoptimaliseerd zijn voor streaming. Deze heten Windflix en zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Japan.

Als je via een server in Nederland naar Netflix wil kijken, is de kans dus groot dat de verbinding niet zal werken. Wil je daarentegen naar Netflix Amerika kijken? Dan zal je wel succes hebben.

Torrent

Het grootste gedeelte van de servers is volgens ervaringen geschikt voor torrenting. Maar, zoals we al eerder hebben aangegeven, is de VPN wel erg traag.

Veel mensen hebben dus een negatieve ervaring, omdat het ontzettend lang duurt voordat je torrent volledig gedownload is.

Houd er dus altijd rekening mee dat het downloaden van torrents wel mogelijk is, maar dat het niet de meest plezierige ervaring zal zijn.

China

Wil je de VPN gebruiken om in China toegang te kunnen krijgen tot het Westerse internet?

Sommige gebruikers geven aan dat je met deze VPN de Great Firewall kunt omzeilen, maar er zijn ook gebruikers met een ervaring die minder positief is.

Windscribe

De toegang vanuit China is met deze VPN namelijk niet altijd constant, waardoor we in deze review geen duidelijk antwoord op deze vraag kunnen geven.

Videogames

Tot slot behandelen we in deze review ook de geschiktheid voor videogames. In sommige landen komen games bijvoorbeeld eerder uit of kan je ze voor een lagere prijs aanschaffen.

Met een goede VPN is een gamer dus echt blij. Hierbij moet je er helaas wel weer rekening mee houden dat de servers van de VPN echt heel traag kunnen zijn.

Dit zorgt ervoor dat je je game niet kunt laden of dat hij de hele tijd vast loopt, wat voor een vervelende ervaring kan zorgen.

Probeer het nu!

VPN-functies van Windscribe review

Dat wat ervoor kan zorgen dat jij een goede ervaring hebt, zijn natuurlijk de functies.

Een VPN die veel extra functies voor jouw veiligheid en gemak heeft, is erg waardevol.

In dit gedeeltde van deze review hebben we daarom de belangrijkste en meest in het oog springende eigenschappen van deze VPN voor je op een rijtje gezet.

R.O.B.E.R.T.

Heel vaak moet je naast een VPN ook een adblocker aanschaffen, maar bij provider zit er al een adblocker ingebouwd.

Deze heeft de naam R.O.B.E.R.T. gekregen en hiermee blokkeer je een flink aantal dingen. Om te beginnen wordt alle malware, advertenties, trackers, sociale netwerken, porno, gokken, nepnieuws, andere VPN aanbieders en cryptomineers geblokkeerd.

Je kan de dingen die je wil laten blokkeren volledig aanpassen aan je eigen wensen. Als je bijvoorbeeld wel advertenties van sociale media wil zien, kan je die optie heel simpel uitzetten.

Gebruikers die alle opties aan laten staan zien minder advertenties, verbruiken minder data en verminderen het risico op malware.

ScribeForce

Deze Windscribe review is niet compleet zonder het benoemen van Scribeforce. Met deze functie kan je meerdere accounts aanmaken en beheren, wat erg handig is als je een bedrijf hebt.

Alle leden kunnen op dezelfde factuur gepresenteerd worden, iedereen geniet dezelfde beveiliging en het is gemakkelijker en goedkoper dan meerdere losse abonnementen.

Static IPs

Een static IP is hetzelfde als een normale IP, het enige verschil is dat je iedere keer hetzelfde IP-adres krijgt toegewezen als je verbinding maakt met een server.

De ervaring biedt je twee verschillende opties aan: de Data-center IP en het Residential IP. De eerste is een standaard IP-adres, het tweede ziet eruit als een IP-adres voor thuis, zoals dat ook door internetproviders wordt aangeleverd.

Hiermee voorkom je dat je een IP-adres op een zwarte lijst terecht kan komen, omdat het niet door duizenden mensen tegelijk wordt gebruikt.

Daarbij voorkom je ook dat je iedere keer een ander IP-adres hebt, wat ervoor zorgt dat je niet overal iedere keer moet bewijzen dat je geen robot bent.

Split Tunneling

Als je een VPN gebruikt, wil je niet altijd dat al je apps via de server worden omgeleid. Met Split Tunneling kan je zelf bepalen welke apps een VPN gebruiken en welke direct verbinden.

Voor de beste Windscribe ervaring moet je er wel rekening mee houden dat deze functie niet beschikbaar is voor alle besturingssystemen.

Dit is handig, omdat sommige apps, zoals internet bankieren, niet werken als je een VPN gebruikt. Je hoeft dan voor het gebruik niet je volledige VPN uit te zetten.

Port Forwarding

Bij Port Forwarding kan je vanaf een computer buiten je huis toch toegang krijgen tot je thuisnetwerk.

Je verbinding is hierbij altijd beveiligd en je IP-adres wordt niet blootgesteld. Er zit gratis DDoS-bescherming bij en volgens de VPN zelf helpt het ook bij het optimaliseren van torrenting.

In deze review moet wel benoemd worden dat permanente Port Forwarding alleen mogelijk is als je een Static IP koopt.

Windscribe VPN voor Windows

Gebruik jij Windows? Lees dan in dit gedeelte van deze review hoe de VPN met het besturingssysteem werkt.

Interface

Hoe de VPN er voor Windows uit ziet, is misschien niet voor iedere gebruiker even ideaal. De interface is namelijk vergeleken met andere aanbieders heel klein.

Een Windscribe ervaring op internet beschrijft ook dat het moeilijk was om het menu met instellingen te vinden. Daarbij werd het ook niet als handig ervaren dat het wel mogelijk is om landen als favoriet aan te merken, maar niet de servers. Bij grote landen als Amerika, met meerdere servers, is dit niet handig.

Windscribe VPN

Voor de juiste Windscribe ervaring moet je echt even de tijd nemen om de app te verkennen. Zo kan je bekijken wat mogelijk is en welke functies voor jou handig zijn.

Instellingen

Binnen de VPN kan je veel instellingen aanpassen aan je eigen voorkeuren. Om te beginnen al het eerder genoemde ad-blocking systeem, waarbij je zelf aangeeft welke pop-ups je wel wil zien.

Je hebt ook de mogelijkheid om je apparaat in te stellen als wifi-hotspot, of als proxy-gateway voor televisies, spelcomputers en alle andere apparaten die op een proxy-server werken.

Windscribe ervaring

Tot slot heb je ook de mogelijkheid om een custom OpenVPN te importeren van andere aanbieders en deze servers te bekijken naast die van VPN. Zo kan je gemakkelijker van aanbieder wisselen als je door je dataverbruik heen bent.

Probeer het nu!

Windscribe VPN voor andere besturingssystemen

Natuurlijk kan je de VPN ook gebruiken op andere besturingssystemen. Als jouw besturingssysteem in de onderstaande lijst staat, zit je goed: Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome

Testresultaten

Snelheid

Over het algemeen zijn gebruikers niet te spreken over de snelheid van Windscribe VPN. Houd er daarbij wel rekening mee dat de server die je kiest invloed heeft op de snelheid van de verbinding.

Als je vanuit Nederland verbinding maakt met een server in Amerika, zal je waarschijnlijk veel meer snelheid verliezen dan wanneer je verbinding maakt met een server dichter bij huis.

Ons oordeel is dat VPN zeker niet geschikt is voor gaming, maar dat torrenting en streaming onder bepaalde voorwaarden wel goed mogelijk is.

DNS leaks

Wanneer je de review van andere gebruikers leest, kom je gemengde verhalen tegen over de DNS leaks. De ene gebruiker zegt dat de VPN helemaal geen lekken heeft, terwijl de ander juist niet tevreden is over de dichtheid.

Toen wij Windscribe VPN zelf testten, hebben we geen DNS, IPv6 en WebRTC leaks gevonden. Toch durven we in deze review geen eenduidige conclusie over de DNS leaks te geven, omdat niet iedere gebruiker dezelfde ervaring heeft.

Windscribe review klantenservice

Tot slot behandelen we in deze review de kwaliteit van de klantenservice. Je hebt daar namelijk een aantal opties.

In de eerste plaats kan je op de website van Windscribe installatie-handleidingen, veelgestelde vragen, een knowdlegde base en een link naar een pagina op Reddit vinden. Deze kan je gebruiken om jezelf te helpen.

Daarnaast heb je nog de opties om een contactformulier in te vullen, of om met Garry te praten. Garry is een chatbot, die helaas alleen Engels spreekt.

Over het algemeen duurt het vrij lang voordat je echt antwoord op je vraag krijgt. Soms wel meer dan 2 werkdagen, wat erg onhandig is als je een dringende vraag hebt.

Windscribe ervaring: conclusie

Deze Windscribe VPN review review heeft laten zien dat Windscribe een VPN is waar niet iedereen een goede ervaring mee heeft.

Of jij een goede ervaring zal hebben, hangt er maar net vanaf waar je naar op zoek bent. Gamers kunnen beter voor een andere VPN kiezen, terwijl een doorsnee internetgebruiker wel een goede Windscribe ervaring kan hebben.

Als je de kleine interface en de slechte klantenservice geen probleem vindt, kan deze aanbieder heel geschikt voor je zijn.

Wil je zeker weten dat je een VPN kiest die veilig, betrouwbaar en snel is? Kies dan voor onze nummer 1 VPN ExpressVPN, waarbij je ook nog eens kunt profiteren van geld terug garantie als je niet tevreden bent.

Windscribe VPN
Windscribe review - uit Canada waarmee jij je online veiligheid op al je apparaten kan waarborgen.
7.4 Totale Score
Windscribe ervaring

Wil je weten of Windscribe VPN iets voor jou is? Kijk dan eens goed naar deze Windscribe review voor- en nadelen.

Privacy en beveiliging
6
Functies
8
Klantenservice
7
Prijs-kwaliteit verhouding
9
Gebruiksgemak
7
Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Onbeperkte verbindingen
  • Goede encryptie
Minpunten
  • Gebaseerd in Canada
  • Langzame verbinding
  • Niet zo veel servers
  • Klantenservice alleen beschikbaar in het Engels
Charlotte

Charlotte, een cyberbeveiligingsexpert met een bachelorgraad in Informatietechnologie van de Technische Universiteit Delft, is een gepassioneerde internetliefhebber en is altijd al gefascineerd geweest door de online wereld. Haar bijzondere voorliefde ligt bij veiligheid en privacy op internet, en ze begrijpt het belang van privacy als het ultieme beschermingsmiddel. Als ervaren beveiligingsexpert blijft Charlotte voortdurend up-to-date op het gebied van beveiliging en bescherming op internet, en ze zet zich in om haar kennis te delen met onze lezers. Ze gelooft dat bewustwording van online bedreigingen en het nemen van de juiste maatregelen essentieel zijn in de digitale wereld van vandaag. U kunt contact opnemen met Charlotte via e-mail: charlotte@privacyenbescherming.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

PrivacyEnBescherming.nl